Прихильника України в Криму внесли до списку терористів: з'явилися важливі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Прихильника України в Криму внесли до списку терористів: з'явилися важливі деталі

Прихильника України в Криму внесли до списку терористів: з'явилися важливі деталі
Джерело:  online.ua

Російські окупанти в Криму мають намір посадити за політичними звинуваченнями журналіста, який відкрито стверджує, що півострів є українською територією; його вже внесли до списку терористів і екстремістів.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла правозахисник, координатор громадського проекту "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак.
«Зараз драматична історія розгортається з Миколою Семеною. Кримський журналіст, має проукраїнську позицію, ніколи цього не приховував. Ще до анексії він писав про небезпечні тренди, які розгорталися в Криму. І зараз він живе з підпискою про невиїзд. Справа ця суто політична і не має якогось подвійного дна», - переконана вона.
Правозахисниця нагадала, що в квітні 2016 року ФСБ порушила кримінальну справу проти журналіста через статтю, в якій нібито були "заклики до порушення територіальної цілісності РФ".
«Його звинувачують в екстремізмі за те, що він стверджує: Крим - це Україна», - підкреслила вона.
Томак додала також, що необхідно розуміти: підписка про невиїзд в Криму означає умови кращі, ніж в СІЗО, але «від цього недалеко, зрозуміло, що нікуди виїхати людина не може».


При цьому Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії опублікувала на своєму сайті перелік терористів і екстремістів, куди було внесено і ім'я кримського журналіста Миколи Семени.
«Він вже немолодий чоловік, має проблеми зі здоров'ям, хоче виїхати лікуватися до Києва, але його не відпускають», - резюмувала активіст.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: У Росії стало більше полонених українців, а одна зі справ унікальна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?