Прихильники війни проти України підтримали публічне спалення прапора Азербайджану в Єревані
Категорія
Світ
Дата публікації

Прихильники війни проти України підтримали публічне спалення прапора Азербайджану в Єревані

Прихильники війни проти України підтримали публічне спалення прапора Азербайджану в Єревані
Джерело:  online.ua

Співробітник суспільного телебачення Вірменії Арам Ніколян публічно спалив прапор Азербайджану на церемонії відкриття чемпіонату Європи з важкої атлетики в Єревані 14 квітня. Цей акт ворожнечі підтримали представники проросійського лобі у Вірменії.

Джерело: РБК Україна

Слідчі органи констатували відсутність складу злочину у діях Нікояна, тому телевізійник не поніс жодної відповідальності за публічне спалення азербайджанського прапора, окрім нетривалого затримання правоохоронцями.

Водночас, проросійське лобі у Вірменії активно підтримало вчинений Нікояном акт вандалізму.

Основною рушійною силою стала вірменська парламентська фракція «Айастан». Очільником цієї політичної сили виступає Роберт Кочарян. Він неодноразово у медіа зазначав про свої проросійські погляди. Блок «Айастан» також відомий тим, що засуджував «кричущі явища антиросійських настроїв» після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Спалення прапора Азербайджану відбулося на тлі кампанії зі спалення прапорів США. Цю акцію останні п'ять місяців у різних країнах проводять ліві та проіранські організації, які виступають на підтримку агресії РФ проти України.

Нагадаємо, що кампанію зі спалення прапорів було запущено в Салоніках ще 17 листопада активістами Communist Party of Greece. Раніше представники цієї партії виступали з нападками на адресу «реакційного київського уряду і фашистських угруповань в Україні».

В Абуджі 3 січня американський прапор спалили члени проіранської Islamic Movement in Nigeria. Далі 11 квітня аналогічну акцію провели представники філіппінської BAYAN, а 14-го прапор США палили в Тегерані прихильники правлячого режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?