Прихильниця ЛНР відверто розповіла про моральний розпад бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Прихильниця ЛНР відверто розповіла про моральний розпад бойовиків

Прихильниця ЛНР відверто розповіла про моральний розпад бойовиків
Джерело:  Gazeta.ru

Ватажок одного з незаконних рухів окупованого Луганська Анастасія Пятерікова розповіла про ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Пятерікової для gazeta.ru.


Відомо, що до 2014 року дівчина працювала танцівницею в Червонопартизанську, після чого стала одним з ватажків "антимайдану" в Луганську. На даний момент Пятерікова дозволяє собі відкрито критикувати "владу" і обговорювати проблеми так званої ЛНР, оскільки в ній не бачать загрози.


Таким чином, вона пояснила, як Ігор Плотницкий зміг зайняти крісло ватажка так званої ЛНР.


"Він став "міністром оборони", тому що мав армійське звання майора, що мало на увазі наявність військових навичок. При цьому, коли особисто зіткнулася з ним, зрозуміла, що чоловік у військовій справі нічого не розуміє. Батальйон "Зоря", першим командиром якого став Плотницкий, влітку 2014 року був дестабілізований. Поки частина бійців стояла на передовій, в тилу відбувалося повне моральне розкладання - вивозили в Росію іномарки, грабували банкомати, розкрадали гуманітарну допомогу", - розповіла Пятерікова.


"Влітку 2014 року Валерій Болотов не контролював ситуацію, був в перманентному запої. Коли він поїхав, обласна адміністрація була порожньою: ніхто з "болотовцев" лізти туди не захотів, багато хто вважав, що дні ЛНР полічені. Іншим польовим командирам взагалі не потрібна була публічність, їх більше цікавили мародерство і насильство", - описала ситуацію терористка.


"Ігор Плотницкий - дуже амбітна людина, сьогодні мало не імператором себе вважає, тому зайняв порожнє крісло "глави ЛНР". Москва це питання практично не контролювала і готова була погодитися на будь-яку фігуру. Питання стояло так: а хто ще? Влітку 2014 року тут була така каша з кримінальників і бандитів, що альтернативи практично не було", - додала Пятерікова.


Також, Анастасія Пятерікова описала настрою в окупованому Луганську, і реальний стан речей в області.


"На сьогоднішній день люди не розуміють, куди і хто їх веде... Є загальна втома від ситуації, що склалася і глибоке розчарування в цілях, які не досягнуті, нерозуміння, як далі діяти. Далі тривати так не може, терпіння людей і військових вичерпано", - розповіла дівчина.


"В рядах "ополченців" були дуже різні люди. Хтось йшов на смерть за ідею, але були і наркомани, садисти, мародери. Змінила "ополчення" "народна міліція", яка складається з тих, кому просто нема на що жити, - в Луганську немає нормальної роботи, багато при московських цінах отримують зарплату по 5 тис руб, тому охоче йдуть в армію, де зарплата починається від 15 тис. Але як тільки відновляться бої, ці люди першими побіжать до кордону з Росією. Серед решти реальних "ополченців" підтримки у Ігоря Плотницького немає. Його не чіпають тільки тому, що за главою ЛНР нібито негласно стоїть Росія, він всюди про це розповідає. Хоча я зустрічалася з різними людьми в Москві, і ніхто цього не підтверджує", - додала терористка.


"За два роки республіка ніяк не розвивається... Незважаючи на економічну блокаду, на магазинних полицях повно продуктів з України. Інша претензія "ополченців" - так і не пройшла націоналізація. Плотницкий відібрав тільки супермаркети АТБ, нині звані "Народні" і підконтрольні йому. Українські підприємства, майно Єфремова, Ахметова, місцевого бізнесмена, екс-депутата Верховної ради від Партії регіонів Віктора Ландика ніхто не чіпає, більш того, існує негласна заборона на критику Рината Ахметова", - резюмувала Пятерікова.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  16 березня радника ватажка ЛНР Ігоря Плотницького Дмитра Каргаева застрелили у власному будинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?