Приховує великі поразки Росії: Путіна звинуватили в нахабній брехні
Категорія
Політика
Дата публікації

Приховує великі поразки Росії: Путіна звинуватили в нахабній брехні

Приховує великі поразки Росії: Путіна звинуватили в нахабній брехні
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін завжди нахабно брехав і продовжує брехати, коли Росія потрапляє під міжнародний тиск. Глава Кремля за спотвореною "історичною правдою" приховує великі поразки Росії, яких тільки в 2019 році було не мало. З такими гучними звинуваченнями на адресу Путіна виступив прем'єр-міністр Польщі Маттеуш Моравецький, коментуючи скандальну заяву про Другу світову війну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву польського прем'єра, опубліковану на сайті польського уряду.

"Президент Путін не раз брехав про Польщу. Він завжди робив це навмисно. Зазвичай це трапляється в ситуації, коли влада Москви відчуває міжнародний тиск, викликаний її діями. І цей тиск не є історичним, а стосується сучасної геополітичної сцени", - заявив Моравецький.

Він підкреслив, що тільки за останні кілька тижнів Москва зазнала багато великих поразок - "невдачею завершилася спроба повного підпорядкування Білорусі, ЄС в черговий раз продовжив санкції за безправну анексію Криму, переговори в нормандському форматі не тільки не принесли скасування санкцій, але в той же час відбулися чергові ускладнення - на цей раз з боку США, що значно ускладнило реалізацію проєкту Північний потік-2, російські спортсмени були відсторонені від міжнародних змагань в зв'язку з допінг-скандалом". Саме ці проблеми, на думку Моравецького, Путін намагається приховати за своєю брехнею про Другу світову війну, яка не має нічого спільного з реальністю.

"Слова президента Путіна я сприймаю як спробу приховати ці проблеми. Путін чудово усвідомлює: його звинувачення не мають нічого спільного з реальністю. Я глибоко переконаний, що російський народ є народом вільних людей, який відкидає сталінізм, навіть коли влада президента Путіна намагається його реабілітувати. Немає згоди на зміну місцями ката і жертви, винуватців страшних злочинів з безневинними людьми і країнами, які зазнали нападу", - додав Моравецкій.

Польський прем'єр нагадав, що Польща першою відчула на собі агресію нацистської Німеччини і стала першою країною, "яка боролася за захист вільної Європи". При цьому без співучасті тодішнього керівника СРСР Йосипа Сталіна в розділі Польщі і без природних ресурсів, які Сталін постачав Гітлеру, за твердженням Моравецького, націонал-соціалістам не вдалося б взяти Європу під свій контроль.

"Завдяки Сталіну Гітлер міг безкарно завойовувати нові країни і відправляти євреїв в гетто", - відповів Моравецький на нахабну брехню Путіна.

Аналогічним чином на брехню Путіна відреагував колишній президент Європейської Ради і колишній глава польського уряду Дональд Туск.

"Через безсоромну брехню президента Путіна і російську пропаганду необхідна спільна позиція польської влади і опозиції. Тут немає місця і часу на внутрішні суперечки", - відреагував на ситуацію Туск.

Нагадаємо, Путін на прес-конференції 19 грудня заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а просто ввів туди свої війська, оскільки влада вже не контролювала ситуацію. Путін також звинуватив Польщу в агресії і захопленні восени 1938 року частини Чехословаччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в польському МЗС скандальну заяву Путіна назвали черговою фейковою пропагандою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?