Прикордонники КНДР захопили російську яхту
Категорія
Світ
Дата публікації

Прикордонники КНДР захопили російську яхту

Прикордонники КНДР захопили російську яхту

Берегова охорона КНДР затримала російську яхту "Елфін" і буксирує її до берегів  Північної Кореї.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.


"Подзвонили з яхти "Елфін". Зараз перебуває в море на шляху з Пусана до Владивостока. Координати - 38 55 і 130 57. До них підійшли північнокорейські рибалки - взяли капітана на борт і потягли яхту в бік Північної Кореї. До берега 85 миль" , - написав у Facebook голова колегії суддів Федерації вітрильного спорту Приморського краю Євген Хромченко.


Рятувально-координаційний центр "Владивосток" підтвердив інформацію про затримання, пояснивши, що захоплення здійснили не рибалки, а берегова охорона КНДР. Яхта "Елфін" поверталася з Пусана в Південній Кореї до Владивостока, де проходила міжнародна регата. На борту яхти чотири людини.


Посольство Росії в Пхеньяні звернулося до Міністерства закордонних справ і в Міністерство народних збройних сил КНДР, але ще не отримало роз'яснень у зв'язку з інцидентом. Північна Корея обіцяє надати їх найближчим часом.


Відомо, що консул РФ в Чондіне виїхав в порт Кімчхек (Кімчак), куди, за наявними даними, попрямувала затримана яхта.


Як повідомляв ONLINE.UA,  лідер КНДР Кім Чен Ин обіцяв виконати зобов'язання щодо ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?