Прикордонники спростували заяву Аліни Паш про видачу довідки щодо візиту в Крим
Категорія
Культура
Дата публікації

Прикордонники спростували заяву Аліни Паш про видачу довідки щодо візиту в Крим

Прикордонники спростували заяву Аліни Паш про видачу довідки щодо візиту в Крим
Джерело:  online.ua

Представники Державної прикордонної служби України повідомили, що не видавали переможниці Нацвідбору Євробачення-2022, співачці Аліні Паш довідку про законний перетин кордону з анексованим РФ Кримом.

Джерело: "Українська правда"

Що відомо про скандал з Аліною Паш

Співачка заявляє, що давала гастролі у Криму в 2015 році, потрапивши на анексований півострів через КПВВ Чаплинка.

Однак користувачі розмістили у Мережі інформацію про те, що співачка потрапила до Криму з території РФ.

Держкордонслужба проаналізувала інформацію, яка була поширена Громадським мовником України про документ, нібито наданий відомством фізичній особі для подання в рамках відбору на Євробачення. Повідомляємо, що нам не відомо, який документ опубліковано мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався, та під таким номером нікому не надавався, - заявив Демченко.

За його словами, представники ДПСУ готують відповідь на звернення самої Аліни Паш щодо перетину кордону.

Співачка пояснила, що продемонстровану представникам "Громадського" довідку діставали представники її команди.

Аліна Паш (фото - instagram.com/alinapash)

Я хворіла, тому дала письмовий дозвіл представнику команди запросити довідку від Прикордонної служби України. За довіреністю було відправлено цей запит, відповідь надійшла досить пізно, майже в день відбору. Представник моєї команди одразу надав докази "Суспільному". Також я подала повторний запит, щоб отримати таку довідку прямо в свої руки. Як тільки вона буде у мене, я оприлюдню її у своєму акаунті в Instagram. І я братиму стільки довідок, скільки потрібно, щоб довести, що я нічого не порушувала, - пояснює співачка.

Голова правління "Суспільного" Микола Чорнотицький заявив, що транслятор очікує на офіційну відповідь від ДПСУ.

За його словами, після отримання офіційної відповіді від ДПСУ щодо довідки Паш про відвідування Криму, буде зібрано оргкомітет Євробачення, на яке буде запрошено співачку і прийняте відповідне рішення.

Окремо як голова правління я буду звертатись до правоохоронних органів щодо надання підробних документів. На мою думку, шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні. Якщо європейська мовна спілка знайде заполітизованість конкурсу, на жаль, може бути взагалі таке, що Україна не представлятиметься, - заявив Чорнотицький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?