Припиніть негайно: Євросоюз висунув США та Ірану безкомпромісну вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Припиніть негайно: Євросоюз висунув США та Ірану безкомпромісну вимогу

Припиніть негайно: Євросоюз висунув США та Ірану безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Влада США та Ірану повинні негайно припинити використовувати зброю і почати діалог, щоб знизити напруженість у регіоні. Цю гучну вимогу озвучила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомля ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Застосування зброї повинно припинитися НЕГАЙНО, щоб дати простір для діалогу. Ми покликані зробити все можливе для відновлення переговорів", - сказала вона.

 Варто зазначити, що міністр закордонних справ Британії також засудив удари Ірану по базах США в Іраку.

"Ми закликаємо Іран не повторювати ці нерозумні й небезпечні атаки, а замість цього прагнути негайної деескалації", - сказав міністр. "Війна на Близькому Сході зіграє на руку винятково "Ісламській державі" та іншим терористичним групам", - підкреслив Рааб.

Як відомо, ракети класу земля-земля були випущені з Ірану по двох базах в Іраку, де розташовано військовий контингент США. Згодом журналісти назвали кількість жертв обстрілу бази США в Іраку. Унаслідок ракетного обстрілу Іраном військової бази США в Іраку загинуло 80 осіб, стверджують іранські ЗМІ і додають, що в Ірану є ще сотня цілей в регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер  Дональд Трамп заявив, що Іран ніколи не матиме ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?