Припиніть негайно — МОЗ попередило українців про фатальну помилку
Категорія
Україна
Дата публікації

Припиніть негайно — МОЗ попередило українців про фатальну помилку

Припиніть негайно — МОЗ попередило українців про фатальну помилку
Джерело:  online.ua

11 листопада глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до усіх українських громадян з важливим та екстреним попередженням. Очільник МОЗ офіційно повідомив про те, що вірус SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, став набагато агресивнішим, а кількість важкохворих невпинно зростає. У зв'язку з цим посадовець закликав українців не займатися самолікуванням, а зразу ж звертатися до лікарів, якщо виникла така потреба. До такого висновку Максим Степанов дійшов після нещодавнього спілкування з українськими медиками. Про це він повідомив під час брифінгу 11 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Зараз набагато агресивнішим став цей вірус (SARS-CoV-2 - ред). Тобто кількість важких хворих збільшується. Це відбувається по всій країні",— підкреслив очільник українського відомства.

За словами Максима Степанова, українці протягом 5-7 днів просто не звертаються до свого сімейного лікаря, лікуються самостійно. Окрім того, вони дуже часто починають одразу вживати антибіотики чи інші лікарські засоби, бо "їм хтось це порадив".

"Я прошу вас, шановні українці, негайно припинити самолікування. Для того, щоб надавати кваліфіквану медичну допомогу, головне, допомогу, від якої вам буде ставати легше, ви будете одужувати, це треба, щоб робив виключно лікар", — наголосив глава МОЗ.

Макисм Степанов вирішив нагадати населенню про те, що у лікаря є відповідні знання та протоколи лікування.

"Він знає, в якому стані ви перебуваєте, і що саме в цей момент треба давати. Ви ж вживаєте антибіотики на початкових стадіях, а ще інколи по 2-3 види антибіотиків. Від цього ви робите собі шкоду. В повному сенсі цього слова. Чому? Тому що якщо у вас буде стан, при якому дійсно знадобляться антибіотики, вони просто не будуть мати тієї дії, яка необхідна для процесу лікування", — заявив глава Міністерства охорони здоров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з пандемією коронавірусу в Україні стрімко погіршується  — в середу, 11 листопада, виявили 10 611 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 489 808 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?