Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": що це означає
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": що це означає

Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": що це означає
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що він дав згоду на так звану "формулу Штайнмаєра" щодо врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу. Про це він повідомив на спільному засіданні парламентських комітетів з євроінтеграції та закордонних справ, передає ONLINE.UA.

"Ми домовилися про формулу Штайнмаєра на зустрічі радників 2 вересня, і я можу навести те, на що я дав згоду. Закон про особливий статус вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів, а остаточно набуває чинності після рішення БДІПЛ ОБСЄ (про визнання виборів чесними, - ред)", - сказав Пристайко.

Він наголосив, що це – те, що записане в рішення. За словами Пристайка, більше там нічого немає.

"Треба щоби всі партії, представлені за цим столом, всі медіа, представлені тут, мали доступ до виборів, і так далі. Тільки тоді вибори можуть бути визнані такими, що відповідають стандартам ОБСЄ", - додав міністр.

Дипломат також підкреслив, що для проведення виборів на окупованій частині Донбасу спочатку мають бути створені відповідні умови.

"Спочатку створюються необхідні безпекові умови, і тільки проводяться вибори, президент Зеленський це чітко сказав", - додав глав МЗС.

Нагадаємо, що кілька днів тому Голова МЗС Пристайко  повідомив, чому зустріч  "нормандської четвірки" була перенесена з 16 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?