Пристайко несподівано назвав альтернативу формулі Штайнмаєра
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко несподівано назвав альтернативу формулі Штайнмаєра

Пристайко несподівано назвав альтернативу формулі Штайнмаєра

Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що альтернативою формулі Штайнмаєра є мобілізація. Дипломат наголосив, що формула - "болючий компроміс", але дозволяє утримувати процес відновлення суверенітету над тимчасово окупованими територіями "в мирному руслі".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Пристайко каже, що влада "знає і чує кожне слово, сказане проти" такого варіанту, проте альтернатива формулі - мобілізація.

"Якщо для народу це (формула Штайнмаєра, - ред.) прийнятна ціна, ми це робимо. Якщо ні, то ми повинні знати. Я говорив уже, звертався до наших депутатів: якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це на мобілізацію нашої армії і намагаємося захистити себе без мирного процесу", - пояснив Пристайко.

Дипломат зазначив, що формула "була придумана і узгоджена не його урядом", а нова влада "лише виконує те, на що Україна вже погодилася".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним. Пєсков заявив, що глава РФ не буде обговорювати з українським лідером питання Криму на нормандському саміті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?