Пристайко розповів, як пройде зустріч Зеленського і Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко розповів, як пройде зустріч Зеленського і Трампа

Пристайко розповів, як пройде зустріч Зеленського і Трампа
Джерело:  Hromadske

Український президент Володимир Зеленський проведе короткотривалу зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом у Нью-Йорку. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "Громадське".

За словами міністра закордонних справ Вадима Пристайко, загалом на зустріч було виділено не досить багато час. Зеленський обговорить з Трампом поточну ситуацію протягом однієї години.

Дипломат нагадав про дві телефонні розмови державних лідерів, проте фізичні контакти є набагато важливішими.

"На жаль або на щастя, так побудовані системи, що лідери грають дуже високу роль в дипломатії і взагалі відносинах між країнами. Якщо встановиться нормальне порозуміння і нам вдасться один одному пояснити, чого ми очікуємо, яким бачимо і розвиток двосторонніх відносин, і взагалі виживання України у війні, — це і є основні задачі", - пояснив Пристайко.

Він додав, що немає права оголошувати усього, але може сказати - є список тем, які будуть обговорені.
Американський візит Володимира Зеленського відбудеться з 23 до 26 вересня. Він відвідає заходи Генеральної асамблеї ООН, що збереться на 74-у сесію.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник президента України Андрій Єрмак вважає, що проведення "нормандського саміту" може відбутися після поїздки Зеленського до Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?