Пристайко зробив тривожний прогноз по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Пристайко зробив тривожний прогноз по Донбасу

Пристайко зробив тривожний прогноз по Донбасу
Джерело:  online.ua

Війна на Донбасі може перейти в заморожений конфлікт, хоч офіційний Київ і не хоче цього. При цьому головне завдання - припинити вбивства на сході України. З таким необнадійливим прогнозом виступив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає ОNLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства.

"Я цього не хочу, але можу це передбачити. Буду відвертим: дійти до замороженого конфлікту ще потрібно. Зараз в нашу сторону стріляють. Звичайно, ми не хочемо замороженого конфлікту. В ідеалі ми хочемо повернути наші землі і наших людей. Але якщо це не вдасться, то принаймні потрібно покласти край вбивствам", - заявив глава МЗС.

Пристайко зазначив, що якщо в 2020 році на окупованому Донбасі не відбудуться вибори чи процес розведення військ триватиме надто довго, тоді Київ розглядатиме альтернативи Мінським угодами. За словами Пристайко, це може бути миротворча місія. Однак Пристайко підкреслив, що це зовсім не означає, що українська влада вийде з "Мінська".

Журналіст німецького видання також запитав у Пристайко про позицію Києва по Криму. Він навіть припустив, що українська влада "змирилися" з окупацією, так як на нормандському саміті тема українського півострова не піднімалася.

"Ми не відмовилися від Криму. Але, чесно кажучи, Крим зазвичай майже не згадується в нормандських зустрічах. Причина в тому, що ці зустрічі були ініційовані, щоб вирішити конфлікт на сході України. Ідеєю їх не було вирішення проблеми з Кримом, хоча Зеленський піднімав тему Криму під час останньої зустрічі в Парижі", - відповів Пристайко.

Також під час інтерв'ю була піднята тема військової допомоги Україні з боку Німеччини. Пристайко висловив надію, що Берлін таки надасть військову підтримку нашій країні, так як Німеччина є одим з найбільш потужних експортерів зброї в світі, в якій зацікавлена Україна.

Нагадаємо, в кінці минулого року стало відомо, що Німеччина відхилила прохання України про військову допомогу. Пристайко вважає, що домовленості про постачання зброї зриваються в останній момент за політичними мотивами. Міністр сподівається, що в майбутньому ситуація зміниться.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що Пристайко анонсував важливе рішення Зеленського по Донбасу. Якщо Росія продовжить упиратися по кожному пункту Мінських домовленостей, то український глава Володимир Зеленський буде ініціювати введення миротворців ООН на Донбас. У Києва є така можливість і українська влада вдасться до неї, якщо в рамках Мінська більше говорити не можна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?