Притягнути до відповідальності: країни Європи виступили з терміновою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Притягнути до відповідальності: країни Європи виступили з терміновою заявою

Притягнути до відповідальності: країни Європи виступили з терміновою заявою
Джерело:  online.ua

Режим Башара Асада, який підтримує Росія, потрібно притягнути до відповідальності за звірства і злочини в Сирії. За 9 років війни в Сирії загинули вже 500 тисяч осіб, а понад 11 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки і стати біженцями. Німеччина, Франція, США і Велика Британія 15 березня, в дев'яту річницю війни в Сирії, виступили зі спільною заявою, в якій закликали режим Асада припинити військовий наступ і оголосити перемир'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС Німеччини.

"Режим Асада повинен бути притягнутий до відповідальності за вчинені ним звірства. Військовий наступ сирійського режиму за підтримки Росії і Ірану призводить лише до подальших страждань і безпрецедентної гуманітарної кризи", - йдеться в заяві.

Німеччина, Франція, США і Велика Британія вимагають, щоб Асад виконав резолюцію 2254 Ради Безпеки ООН і оголосив загальнонаціональне перемир'я, провів конституційну реформу, звільнив незаконно затриманих осіб і провів вільні вибори. Вони нагадали, що готові надати гуманітарну підтримку для відновлення Сирії, але тільки після того, як буде розпочато реальний політичний процес, який вселяє довіру.

У заяві нагадали, що війна в Сирії почалася дев'ять років тому в того, що десятки тисяч сирійців вийшли на вулиці, щоб виступити проти державної корупції, відстояти свою гідність і права людини. Але влада відповіла на це арештами, тортурами і насильством. В результаті боротьби, яку з народом країни веде режим Асада, 11 млн людей, а це майже половина сирійського населення, були змушені були покинути свої будинки, а понад 500 тисяч сирійців віддали свої життя у війні з владою.

"Асад повинен припинити жорстокі вбивства, прийняти волю сирійського народу, і не виправдовувати насильство і масові порушення міжнародного права боротьбою з тероризмом", - підкреслили в заяві світові лідери.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС поставили жорсткі вимоги Путіну по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?