Приватна розвідка США показала "Бук", який збив "Боїнг" на Донбасі: з'явилося супутникове фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Приватна розвідка США показала "Бук", який збив "Боїнг" на Донбасі: з'явилося супутникове фото

Приватна розвідка США показала "Бук", який збив "Боїнг" на Донбасі: з'явилося супутникове фото
Джерело:  Stratfor

Аналітично-розвідувальна компанія Stratfor представила новий звіт у справі про  Boeing MH17, в якому міститься супутниковий знімок ЗРК "Бук".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт Stratfor.


Журналіст  Антон Павлушко раніше оприлюднив відеоролик, на якому відображено пересування "Бук", з якого імовірно було збито літак. Також він вказав, як по відео можна знайти місце, де він переміщався.


"Був знайдений ще один знімок БУК по дорозі на місце стрілянини по MH17. Російський МЗС так хотів знімків із супутників, ось вони і з'явилися. Два дні тому з'явилося відео, на якому БУК їде 17-го числа з боку Донецька через Макіївку, - написав Павлушко. - Stratfor перевірив вказаний квадрат і знайшов на супутнику фотографію тягача з БУКом. БУК на тягачі був знайдений в квадраті, який збігся з результатами моєї замітки. Знімок на супутнику зобразив БУК за 5 годин до катастрофи МН17 в районі міста Сніжного".


На знімку можна побачити систему ППО, яку перевозили на схід через Макіївку Донецької області. Знімок зроблений приблизно за п'ять годин до того, як MH17 збили недалеко від міста Сніжному, приблизно в 40 кілометрах (25 милях).


Автори дослідження відзначають, що знімок ще не доводить, що саме цей ЗРК "Бук" використовували, щоб збити Boeing, але знімок системи ППО РФ в районі аварії зробить розслідування більш складним для російської сторони, яка намагається довести вину України в трагедії.



Як повідомляв ONLINE.UA,  на ВВС розвінчали брехню Кремля про причетність України до авіакатастрофи Boeing MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?