Прийняття тимчасового бюджету у США не вплине на військову допомогу Україні — речник МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Прийняття тимчасового бюджету у США не вплине на військову допомогу Україні — речник МЗС

Прийняття тимчасового бюджету у США не вплине на військову допомогу Україні — речник МЗС
Джерело:  online.ua

За словами речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, затвердження тимчасового бюджету у США не вплине на надання Києву вже узгодженої із Вашингтоном військової допомоги.

Джерело: Facebook речника МЗС України

Як продовжуватиметься підтримка України з боку США в рамках тимчасового бюджету 

Ніколенко підкреслив, що до цього США оголошували про виділення Україні  1,6 млрд доларів на оборонні потреби і ще 1, 23 млрд бюджетної підтримки і кошти, які мають бути спрямовані на гуманітарні та енергетичні проєкти.

Однак речник МЗС визнав, що у разі виникнення шатдауну у США через відмову затверджувати тимчасовий бюджет програми навчання українських військових опинились би на межі зупинки.

Ніколенко наголосив, що наразі Україна активно працює з американською стороною, аби нове бюджетне рішення США, яке буде напрацьоване протягом наступних 45 днів, включало нові кошти для допомоги Україні.

Не забуваємо, що в США зараз тривають внутрішньополітичні дискусії, повʼязані із американським політичним процесом. Підтримка України залишається непохитно міцною як в адміністрації США, так і в обидвох партіях і палатах Конгресу США, а головне — серед американського народу, - зазначив Ніколенко.

Що означає для України прийняття тимчасового бюджету у США

За словами посла України в США Оксани Маркарової, тимчасовий бюджет США без допомоги Україні означає необхідність продовження роботи із Вашингтоном і іншими західними партнерами.

Що це значить для України? Продовження роботи з партнерами. Наразі тимчасова бюджетна резолюція ухвалена тільки на 45 днів. Конгрес та Адміністрація подбали про те, щоб кошти попереднього бюджету для програм допомоги Україні були перехідними. Кошти є. Уряд працюватиме тому нічого не загрожує поставкам зброї і обладнання, які ухвалені раніше. У нас зараз є для використання мінімум додаткових 1.6 млрд дол. на оборонну допомогу (PDA) + 1.23 млрд дол прямої бюджетної допомоги (це вересневий транш, який тільки що перерахований на рахунки Світового банку), плюс значні суми на енергетичні та інші програми, - пояснює Маркарова.

За її словами, по завершенні цих 45 днів буде потрібне нове рішення.

Вона наголосила, що є двопартійна і двопалатна підтримка України, яка дає можливість працювати заради підтвердження Американської допомоги Українській боротьбі за свободу і за збереження життів людей.

А моя велика кількість розмов сьогодні як з українськими кокусами, так і іншими лідерами в конгресі в обох палатах дає підстави вважати, що ще до закінчення цих 45 днів ми будемо обговорювати конкретні рішення для України, - запевнила український дипломат.

Читайте також: 

  • Байден зробив заяву після ухвалення бюджету США без допомоги Україні;

  • У Конгресі США ухвалили тимчасовий бюджет без допомоги Україні — WP

  • У Білому домі дали Конгресу кілька годин для уникнення шатдауну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?