Прийшов час сказати — Зеленський звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Прийшов час сказати — Зеленський звернувся до всіх українців

Прийшов час сказати — Зеленський звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

6 грудня, в День Збройних сил України, український лідер Володимир Зеленський звернувся до всіх українців перед урочистою церемонією, яка проходить на території Маріїнського палацу в Києві. Президент заявив, що День ЗСУ є одним з найважливіших свят України, тому він вирішив нагадати всім громадянам країни, що кожен з них може жити своїм звичайним життям, реалізовувати мрії і планувати майбутнє виключно завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу в Збройних силах. Зеленський вважає, що прийшов час сказати не тільки про подяку українським захисникам, а й про важливість розвитку української армії, так як поле бою в найближчі десятиліття стане іншим, а значить загрози в майбутньому будуть ще серйознішими і зажадають більш активної модернізації. Зеленський пообіцяв, що українська влада буде вкладати в розвиток ЗСУ істотні кошти і домагатися завершення війни на Донбасі, так як попередні керівники держави були зосереджені на чому завгодно, крім Збройних сил. Відео привітання Зеленського з Днем ЗСУ опублікувала пресслужба ОПУ, передає ONLINE.UA.

"У День Збройних сил настав час сказати не тільки про те, що було, і про нашу вдячність воїнам, які врятували Україну від агресії Росії, але і про перспективу. Світ змінюється. Іншим скоро буде і те, як людство воює. Отже, повинні приділяти ще більше, набагато більше уваги розвитку наших Збройних сил, всієї системи оборони держави і, відповідно, ставленню суспільства до цього завдання. Маємо вкладати в це суттєві кошти. Хоча не тільки у нас, а всюди в світі люди ще не звикли до думки, що поле бою вже в наступному десятилітті буде кардинально відрізнятися від того, яке ми бачили раніше. Штучний інтелект, роботизація, безпілотники, нові форми і методи агресивного впливу на країни та інформаційної боротьби - все це робить загрози в майбутньому ще більш серйозними і вимагає від нас ще більш активної модернізації ", - звернувся до українських воїнам і громадянам країни Зеленський.

Зеленський підкреслив, що вже в цьому році бюджет на оборону став найбільшим за час незалежності України. Він запевнив, що фінансування військової сфери буде тільки зростати, незважаючи на кризові часи, так як Україна не стане економити на власній армії і на безпеці своєї країни.

"Українці - мирний народ. Ми дійсно хочемо чесного припинення війни в Донбасі, повернення всіх наших тимчасово окупованих територій і людей. Але є ілюзії, що після цього можна буде розслабитися і не піклуватися про оборону. У нас немає також ніяких ілюзій щодо справжніх намірів країни -агрессора. Стільки наших захисників віддали свої життя, щоб Україна вистояла, що жоден з нас тепер не має права допускати недбалості, як раніше. Коли керівники держави були зосереджені на чому завгодно, крім Збройних сил. Тому спасибі за службу! І вітаю всіх з Днем Збройних сил України! Зі святом тих, хто щодня дарує нам вільне життя ", - підсумував президент.

Раніше ONLINE.UA публікував найщиріші привітання у віршах і прозі на День Збройних сил Україна 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?