Прийшов час - Україна висунула Німеччині безальтернативну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Прийшов час - Україна висунула Німеччині безальтернативну вимогу

Прийшов час - Україна висунула Німеччині безальтернативну вимогу
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник терміново звернувся до німецької влади - він вимагає, щоб Бундестаг жорстко покарав команду російського президента Володимира Путіна за отруєння Олексія Навального бойовою отрутою. Дипломат вважає, що прийшов час нарешті вразити панів в Кремлі жорсткою реакцією, яка не повинна обмежуватися блокуванням "Північного потоку-2", на що, втім, поки не зважилася команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель. На думку Мельника, режим Путіна "повинен бути позбавлений найважливішого джерела доходів за свою агресивну політику", тому запропонував ввести як мінімум на три місяці заборону на поставки нафти і газу з Росії. Про це Мельник 6 вересня в інтерв'ю агентству dpa, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Прийшов час нарешті вразити панів в Кремлі жорсткою реакцією. Режим президента РФ Володимира Путіна повинен бути позбавлений найважливішого джерела доходів за свою агресивну політику. Замах на отруєння Навального за допомогою хімічної зброї масового ураження - це не тільки неприкрита загроза смерті всім критикам Путіна. Це ляпас канцлерці ФРН Ангелі Меркель, федеральному уряду і німецькій громадськості, які були свідомо принижені ", - заявив український посол в Німеччині.

Мельник підкреслив, що Путін зараз всім явно демонструє, що реакція Берліна на отруєння Навального, як і інші подібні злочини Кремля, не грають для нього ніякої ролі. Тому український дипломат вважає, що потрібно негайно припинити всі європейські інвестиції в економіку Росії, щоб нарешті поставити Путіна на місце.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому.

Навальний знаходиться до цих пір в комі, його лікують лікарі берлінської клініки. 2 вересня по результатам дослідження аналізів російського опозиціонера, проведеного спецлабораторіях Бундесверу, стало відомо, що причиною отруєння стала бойова отрута, яка відноситься до групи "Новачок". Меркель запевнила, що дані досліджень військових токсикологів не викликають сумнівів. Вона вважає, що Навального хотіли змусити замовкнути, тому вважає його отруєння - спробою вбивства. Меркель додала, що в зв'язку з отруєнням Навального є складні питання, відповісти на які можуть тільки в Москві. Важливо підкреслити, що російські лікарі довгий час заявляли, що слідів отруєння в організмі Навального вони не знайшли. Також кілька днів після інциденту російська влада відмовлялася починати розслідування, оскільки ніяких неприродних подій, пов'язаних з опозиціонером, не відбулося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Меркель допустили, що завершення будівництва Північного потоку-2 може бути пов'язано з повноцінним розслідуванням Росією отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?