Про Донбас і Крим: український олігарх виступив із гучною заявою в західному ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Про Донбас і Крим: український олігарх виступив із гучною заявою в західному ЗМІ

Про Донбас і Крим: український олігарх виступив із гучною заявою в західному ЗМІ

Український олігарх Віктор Пінчук заявив, що країна повинна пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель", який цитує Wall Street Journal.
"У той час, як ми підтримуємо нашу позицію, що Крим є частиною України і повинен бути повернений, він не повинен стати на шляху угоди (з Росією - ред.), яка покладе край війні на сході", - сказав бізнесмен.
На його думку, через 15-20 років, коли Україна згенерує "достатній економічний ріст, стабілізує інфраструктуру, систему соціального захисту і фінансову систему, кожна людина в Криму захоче жити в цій Україні майбутнього, так само як жителі Східної Німеччини захотіли стати частиною Західної Німеччини".
Читайте також: Пу тін повинен повернути Крим: в російському суді над Майданом знайшли смішний момент
При цьому Пінчук підкреслив, що Україні, можливо, доведеться погодитися на проведення місцевих виборів на Донбасі.
"Але якщо це те, що потрібно зробити, щоб продемонструвати прихильність України до мирного возз'єднання, то нам, можливо, доведеться піти на цей компроміс, щоб врятувати тисячі життів", - зазначив олігарх.
Він також пропонує на час зняти для України мету членства в Європейському союзі, а в НАТО не вступати взагалі ніколи.
"Ми можемо побудувати європейську країну, бути привілейованим партнером (для ЄС - ред.), і тільки потім говорити про приєднання (до Євросоюзу - ред.)", - вважає олігарх.
"І, нарешті, давайте визнаємо, що Україна не буде вступати в НАТО в коротко- або середньостроковій перспективі. Пропозиція не на столі, і якби вона була, то це могло б призвести до міжнародної кризи безпрецедентного масштабу. Наразі ми повинні проводити альтернативну систему безпеки і визнати нейтралітет нашої короткостроковою перспективою на майбутнє", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна отримає доступ до неконтрольованих ділянок кордону з Росією на другий день після проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?