Проблема з фейковими ветеранами АТО в Україні вже є - "кіборг" Жора Турчак
Категорія
Події
Дата публікації

Проблема з фейковими ветеранами АТО в Україні вже є - "кіборг" Жора Турчак

Проблема з фейковими ветеранами АТО в Україні вже є - "кіборг" Жора Турчак
Джерело:  online.ua

В Україні існує проблема з фейковими ветеранами АТО, які отримали посвідчення учасника бойових дій, побувавши лише тиждень на фронті, а зараз "рішають" питання по адміністраціях.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ветеран АТО Жора Турчак.

За його словами, проблема з фейковими ветеранами вже є, проте вона ще не надто серйозна.

"Поки що не думаю, що дуже серйозна. Ще не відсіялися нормальні. Але зараз вони зневіряться, відійдуть – і лишиться той "актив", що звик по життю не працювати, а тільки брати. Рішати, що називається. Лишаться самі "рішали". І ці "рішали" будуть використовувати ідейних і ходити рішати питання по адміністраціях. Плюс — вибори скоро. Будуть політики підтягувати ветеранські організації. Це в тренді поки", - сказав він.

За його словами, зараз багато таких фейкових ветеранів.

"Наприклад, у мене був один такий. Приїхав в наш Деснянський район ставити заправку – не свою, він з власниками приїхав, щоб їх не щемили. З батальйона "Донбас", хоча це й не принципово, такі в будь-якому підрозділі є, не тільки в "Донбасі" чи "Айдарі". Хоча, заради справедливості, там таких найбільше – в "Донбасі", "Айдарі", ОУН, "Правому секторі" — там, де народ вічно всім незадоволений…", - згадує Турчак.

Читайте також: "Кіборг" Жора Турчак: на псевдоветеранів держава виділяє щонайменше 2 мільярди на рік

"Словом, отримав він добряче... Я його питаю: а ти де воював взагалі? "В Карловке". – "Ну, а ще де?". – "В Карловке, я ж тебе говорю!". Кажу: то Карловка тиждень була – а далі що?.. Виявляється, далі нічого. Він тиждень в Карловці повоював – і все, от такий от п*здатий ветеран. Питає мене: а ты где воевал? Я навіть розмовляти з ним не став… Запитав тільки, як звуть, який позивний. Він сказав. Я тоді нормальному бійцю з "Донбаса" звоню, який і "трьохсотим" двічі був, і контузію має, і в полоні побував – весь набір. Питаю: знаєш такого? Знаю, — каже, — під*рас, побув трохи в Карлівці, а тоді під Маріуполь поїхав, мародерити. "Ветеран АТО", розумієш? А зараз він – помічник одного з нардепів, качає земельну комісію за будинки якісь, які вони на Оболоні будувати хочуть… І таких випадків – дох*ра", - розповідає боєць.

Він додав, що є й такі, що взагалі не брали участь в бойових діях, проте статус ветерана АТО отримали.

"Наприклад, є наказ на вхід і на вихід, але воював він ну може дні три, чи до місяця. От саме в бойових діях був. А скільки таких, що зовсім пороху не нюхали? І найприкріше, що всі один про одного знають, хто де воював – але це вже настільки нівелювалося… Це вже не важливо, хто і через що пройшов. Всі – ветерани АТО. З однаковими посвідченнями УБД. Розумієш?", - сказав Турчак.

За словами ветерана АТО принципи в усіх різні.

"Я, наприклад, до війни грабував державу з чистим сумлінням. Мені було не принципово. Навпаки – здавалося, чим більше ти сп*здив, тим більше ти красавчик. Але війна мене змінила. Точніше, навіть не війна, а один конкретний випадок на війні. А їх же нічого не змінило. Вони не воювали – з чого б їм мінятися? Вони до війни рішали – і зараз, отримавши статус учасника бойових дій, продовжують рішати. Так само, як робили це завжди", - зізнається "кіборг".

Він додав, що АТО навряд чи змінить тих "бійців", які всю війну провели "з повіями в саунах".

Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: "Кіборг" Жора Турчак: Серед ветеранів АТО лише 20% розуміють, що воювати треба і в тилу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?