Проблеми РФ на фронті створюють можливості для контрнаступу України — західні експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

Проблеми РФ на фронті створюють можливості для контрнаступу України — західні експерти

Проблеми РФ на фронті створюють можливості для контрнаступу України — західні експерти
Джерело:  online.ua

На ранньому етапі війни в Україні нестача солдатів і проблеми з технікою змусили Росію звузити свою місію, відмовитися від наступу на Київ і зосередити свій наступ на сході. Зараз, коли бойові дії йдуть вже шостий місяць, критичні проблеми з живою силою та технікою можуть знову сповільнити російські операції та дати контрнаступу України більше шансів на успіх.

Джерело: The New York Times

Росія має проблеми з живою силою та технікою

Ознак викликів, з якими стоїть Росія, багато: артилерійські снаряди не влучають у ціль, перехоплення російських солдатів, які скаржаться, що їм дали старі танки, а також різке зростання кількості загиблих і поранених.

Представники НАТО та інші офіційні особи кажуть, що реальність на місцях повинна змусити російську армію уповільнити свої операції, щоб підсилити виснажені підрозділи, краще захистити свої лінії постачання та перемістити нове обладнання.

Незважаючи на всі проблеми Росії з обладнанням і робочою силою, високі ціни на енергоносії означають, що Москва заробляє достатньо грошей, щоб фінансувати свою армію.

Російські недоліки створили можливість для української армії для контрнаступу.

Росіяни виснажені, і ви не хочете давати їм час перегрупуватися та відпочити. Я розумію бажання вдарити, коли вони втомилися, – сказала Елісса Слоткін, демократка від Мічигану в Комітеті Палати представників із питань збройних сил, яка відвідала Україну минулого місяця з невеликою групою законодавців.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Хоча проблеми з російським обладнанням не такі гострі, як нестача робочої сили, вони значні. Російським військам, наприклад, довелося замінити новіші, сучасніші танки на старіші версії.

За деякими оцінками розвідки, Росія втратила третину своїх танків. Витрачаючи запаси високоточних ракет, Росія зробила ставку на артилерійські системи. Але використання Україною сучасної зброї змусило Росію відтіснити її від лінії фронту, зменшивши її ефективність.

Росія має величезний запас артилерійських снарядів, основних боєприпасів, які вона використовує на цьому етапі війни. Але навіть з ними є проблеми, кажуть представники західної розвідки. Багато з них старіють і зберігалися в поганих умовах, що знижує їх ефективність через ненадійність запобіжників.

Високопоставлені американські військові офіцери заявили, що нестача російської сили, зброї та боєприпасів вже відбивається на полі бою. Нова українська тактика — завдяки західному обладнанню — також ефективно зменшила кількість снарядів, доступних у будь-який час для російських військ на передовій.

Оцінки американської та західної розвідок підтверджують ідею, що наступні тижні чи місяці будуть критичними для України. Навіть якщо російські сили не вдасться суттєво відкинути, сильний контрнаступ може підвищити довіру серед союзників України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?