Проблеми України з Ізраїлем розбурхали мережу: думки різко розійшлися
Категорія
Політика
Дата публікації

Проблеми України з Ізраїлем розбурхали мережу: думки різко розійшлися

Проблеми України з Ізраїлем розбурхали мережу: думки різко розійшлися

У соцмережах активно обговорюють голосування України за резолюцію Ради безпеки ООН про заборону будівництва ізраїльских поселень у Палестині  і рішення прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямина Нетаньяху скасувати візит голови українського уряду Володимира Гройсана у країну.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

"Давайте спокійно. Спочатку державний інтерес України, а вже потім все інше. Якщо б не проголосували резолюцію, дали б можливість Росії виправдати окупацію Криму. Я повністю підтримую Ізраїль, симпатизую несамовито, але інтерес моєї Батьківщини на першому місці. Вибачте друзі", — написав у своєму Facebook заступник донецького губернатора Ігор Стокоз.




У свою чергу, український блогер Олександр Бродський підкреслив, що "на тлі інциденту в Умані, проголосувати антиізраїльську резолюцію ООН - це треба вміти, і тут же отримати по обличчю – скасування візиту Нетаньяху Гройсмана в Ізраїль".
"Оглушлива дипломатична перемога. Може вранці пояснять, чому не утрималися або не з'явилися на голосування. Так, у нас же союзників з числа сильних країн у світі - хоч відбавляй. Ізраїлем більше, Ізраїлем менше..." — написав він у своєму Facebook.
Також він перерахував аргументи, які наводяться в підтримку позиції України по цьому голосуванню зі своїми короткими коментарями.
1. ЄС - наш стратегічний партнер - голосує "за", значить і нам сам Ярило велів. (США утрималися то чи не приклад, чи то не партнер).


2. Спочатку нехай Кнесет за Голодомор проголосує.
3. Не дуже то нам цей Ізраїль як стратегічний союзник і потрібен.
4. Вплив і самодостатність Ізраїлю у світі сильно перебільшені.
5. Як хочемо, так і голосуємо, і нема чого всяким (благо, поки без інвектив - прим.) нам вказувати. (Ага, шо дурна мавпа).
6. Ізраїль - взагалі союзник Росії.
7. Від нашого голосу все одно нічого не залежало, чого ображатися?!
8. Гройсман взагалі-то і не дуже то збирався в Ізраїль.
9. В України не було можливості утриматися, тому що:
а) тоді б це зіграло на руку Росії щодо ситуації з Кримом. (як би це зіграло на руку - **й його знає, але як-то точно зіграло - прим.);
б) на Україну натиснули. Якщо б не проголосували - погіршилися відносини з ЄС (ага, напевно безвиз б перенесли на травень - прим.).
10. Утрималися Штати фактично це теж "за". (чому Україна не могла так вчинити - тема цицьок не розкрита. - прим.)
11. Ізраїль нас теж рідко підтримував, так що нехай умиються, заслужено. По Шмульці й кипка.
А потім ці люди приходять на вибори...".




У свою чергу, колишній речник МЗС України Маркіян Лубківський висловив своє обурення діями наших дипломатів в ООН.
"Українська дипломатія поклала під новорічну ялинку черговий в цьому році подарунок у вигляді серйозного погіршення відносин з Ізраїлем! Таки встигли!) Так треба вміти..." – написав він у своєму Facebook.
"І справа не в скасованому візит в Тель-Авів прем'єр-міністра України Гройсмана. Проблема значно глибше й істотніше і буде мати як мінімум три наслідки.
Перше. Своїми безвідповідальними і непродуманими діями у вигляді голосування за резолюцію Радбезу ООН Україна може втратити підтримку або хоча б розуміння Ізраїлю як ключового гравця на світовій арені, який, до речі, буквально "вчора" підтримав проукраїнську резолюцію ООН по Криму (!)
Друга. Голосування України позначиться на подальших діях і стосовно нас єврейського світового співтовариства, потужного єврейського лобі, зокрема у США.
І третє. З власних джерел знаю, що Ізраїль тепер найімовірніше відкладуть дуже довгий ящик питання про визнання Голодомору в Україні актом геноциду, хоча мав такі серйозні наміри", - перерахував він.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  США були змушені виправдовуватись перед своїм союзником Ізраїлем за те, що утрималися від голосування Радбезу ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?