Продає брехню Путіна про Донбас і Крим: британському політику заборонили в'їзд в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Продає брехню Путіна про Донбас і Крим: британському політику заборонили в'їзд в Україну

Продає брехню Путіна про Донбас і Крим: британському політику заборонили в'їзд в Україну
Джерело:  online.ua

Скандальному британському політику Ендрю Мюррею заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки. Він був внесений до списку персон нон-грата, так як несе потенційну загрозу нацбезпеці України, будучи частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, яка продає російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України.

Про гучне рішення СБУ щодо британського політика повідомляє Daily Mail, передає ONLINE.UA.

Журналісти "Апострофа" отримали відповідь СБУ, в якій підтвердилося, що Мюррею заборонили в'їзд в Україну.

"Це не крок, який ми приймаємо легковажно, а це означає, що він вважається потенційною загрозою нашій національній безпеці", - йдеться у відповіді СБУ щодо заборони в'їзду британському політику в Україну.

Daily Mail в свою чергу відмічає, що Ендрю Мюррей був 40 років членом комуністичної партії Великої Британії, а в 2014 році створив організацію "Солідарність антифашистським опорам в Україні", через яку вів пропаганду на Заході проти української влади.

Після окупації Росією українських Криму і Донбасу британський політик поширював інформацію про те, що "в Україні йде війна під керівництвом київського уряду, який йде проти народу, який користується своїм правом на самоврядування". Також Мюррей неодноразово називав конфлікт на Донбасі "поступками Києва Євросоюзу і НАТО".

Слід зазначити, що в даний час Мюррей є головним стратегом лідера опозиційної партії Великої Британії Джеремі Корбіна. Навколо них зараз також розгорається скандал, так як стало відомо, що Мюррей незаконно отримав доступ до секретної інформації в урядових установах, включаючи розвідку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Верховної Ради 6 вересня в першому читанні прийняли законопроект про введення кримінальної відповідальності для росіян за незаконний перетин українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?