Продав Україну заради райського життя: СБУ спіймала важливого офіцера-зрадника
Категорія
Події
Дата публікації

Продав Україну заради райського життя: СБУ спіймала важливого офіцера-зрадника

Продав Україну заради райського життя: СБУ спіймала важливого офіцера-зрадника
Джерело:  Укрінформ

Служба безпеки України затримала начальника одного з відділів озброєння Збройних Сил України, який продавав російським спецслужбам секретну інформацію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
В інтерв'ю виданню глава СБУ Василь Грицак розповів про результати операції контррозвідки, яка не завадила спецслужбам Росії створити в Україні агентурну мережу серед офіцерів-моряків.
"В кінці листопада ми доповіли громадськості про підсумки більш дворічної операції військової контррозвідки СБУ, в рамках якої ми зірвали плани ФСБ і ГРУ Генштабу Міноборони Росії зі створення агентурної мережі серед офіцерів Військово-Морських Сил України. Російські спецслужби використовували весь брудний арсенал тиску на військових, погрожували сім'ям, самим офіцерам ув'язненням за фейковий злочин, фізичною розправою", - сказав Грицак.
За його словами, на "співпрацю" з Росією погодилося невелика кількість українських офіцерів-моряків.
"Більшість офіцерів-моряків встояли під тиском і не погодилися на "співпрацю". З тими, хто пішов на зраду, професійно спрацювала військова контррозвідка Служби, яка мінімізувала негативні наслідки і не дозволила спецслужбам РФ отримувати важливу інформацію", - зазначив він.
Читайте також: Луценко оголосив про розкриття схеми фінансування сепаратистів і показав фото
"Підкреслю, що такі операції проходять в СБУ постійно, після їх завершення про результати дізнається українська громадськість. Ми навчилися професійно відсікати голови російської гібридної гідри, тому її можливості до відтворення постійно зменшуються", - додав глава СБУ.
Він розповів, що під час запису інтерв'ю йому доповіли про викриття зрадника - начальника одного з відділів озброєння Збройних Сил України.
"Наша військова контррозвідка встановила, що капітан 1 рангу був завербований ГРУ Генштабу Збройних сил РФ в 2015 році. Він встиг передати російським кураторам майже шістдесят документів. Спецслужби РФ заплатили йому значну суму в доларах і обіцяли "райське життя" в Криму після відходу у відставку. Однак йому не пощастило. Деталі ми оприлюднимо найближчим часом", - пообіцяв Грицак.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Службі безпеки України підтвердили затримання звільненого з полону бойовиків ДНР полковника Збройних сил Івана Без'язикова за підозрою у співпраці з терористами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?