Продаж провокаційної картини Бенксі може стати рекордом для митця
Категорія
Культура
Дата публікації

Продаж провокаційної картини Бенксі може стати рекордом для митця

Продаж провокаційної картини Бенксі може стати рекордом для митця
Джерело:  online.ua

Вуличний художник Бенксі може поставити новий особистий рекорд за результатами продажу картини Devolved Parliament на аукціоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво аукційного дому Sotheby’s.

Організація планує провести торги за ціною від 1,5 до 2 мільйонів фунтів стерлінгів, що еквівалентно від 1,8 до 2,5 мільйонів доларів США. Ця продаж може стати рекордною для анонімного митця.

Нагадаємо, Devolved Parliament зображує залу засідань британського парламенту. На відміну від реальності, місцеві депутати зображені мавпами. Полотно у чотири метри створене у 2009 році.

Відомо, що представники Бристольського музею виставили картину 28 березня, коли повинен був відбутися Brexit.

"Смійтеся зараз, проте одного разу ніхто не понесе відповідальність", - повідомив сам Бенксі в Instagram, опублікувавши свою працю у той день.

Нагадаємо, наразі найдорожчою картиною аноніма є картина Демієна Херста з різнокольоровими крапками. Бенксі "покращив" полотно зображенням пацюка, що замальовує ці крапки у сірий колір. Її оцінили у 1,87 мільйона доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, що під час Comic Con 2019 у Києві буде інсталюватися величезний винищувач X-Wing. Зореліт на кшталт машини Люка Скайвокера має повномасштабний розмір та прикрашений автографами зірок "Зоряних воєн".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?