Продаж української "дочки" Сбербанку Росії: ЗМІ назвали суму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Продаж української "дочки" Сбербанку Росії: ЗМІ назвали суму

Продаж української "дочки" Сбербанку Росії: ЗМІ назвали суму
Джерело:  Комерсант

Українську "дочку" Сбербанку Росії продадуть російському бізнесменові Григорію Гусельникову за 130 мільйонів доларів США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".

Читайте також: Блокада Сбербанк у Росії в Україні: зроблено важливу заяву
Повідомляється, що ця сума порівнянна з капіталом українського ПАТ "Сбербанк", який, згідно з міжнародною звітністю за січень - вересень 2016 року, становить 144 мільйонів доларів США.
Стало відомо, що всі кошти надійдуть покупцеві відразу після набуття чинності договором купівлі-продажу. Згідно з повідомленням Сбербанку, угода повинна бути закрита до кінця першого півріччя. Сторони коментувати деталі угоди відмовилися.
Раніше повідомлялося, що після завершення угоди банк змінить назву на Norvik Banka. Одним з покупців стане латвійський банк, яким володіє Григорій Гусельников - очікується, що в його власність перейде 45% українського "Сбербанку". Ще 55% дістануться Саїду Гуцерієву. Обидва покупця - росіяни, які мають громадянство Великобританії і не проживають на території РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилася інформація про те, що переговори про продаж дочірніх фінустанов Сбербанку Росії в Україні зірвалися через спробу зробити продаж Липецької кондитерської фабрики Roshen частиною угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?