Продаж собаки за борги по комуналці - в уряді відреагували на резонансний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Продаж собаки за борги по комуналці - в уряді відреагували на резонансний скандал

Продаж собаки за борги по комуналці - в уряді відреагували на резонансний скандал
Джерело:  online.ua

В Україні розгорівся новий резонансний скандал, пов'язаний з продажем домашніх тварин на користь покриття боргів їх господарів за комунальні послуги. На цей раз бурхливу реакцію громадськості викликали дані аукціону, на якому міністерство юстиції виставило на продаж собак, що належать боржникам по комуналці - на сайті системи електронних торгів собаки пропонуються як лоти арештованого майна, а ціни на них встановлені мізерні. Ця ситуація обурила українців, але міністр юстиції Денис Малюська вирішив внести ясність в ситуацію і пояснив, що відбувається, передає ONLINE.UA з посиланням на сторінку чиновника в соцмережі.

"Ми дійсно на виконання рішень судів змушені відбирати тварин у їх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут мова, як правило, йде про свійських тварин, які мають цінність. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких). Розумію, що у багатьох відклався у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя трохи складніше ", - написав Малюська.

Він пояснив ситуацію щодо пітбультер'єра, якого на аукціоні як лот арештованого майна у боржника комунальних послуг хочуть продати трохи більше ніж за 100 гривень. Міністр уточнив, що цю тварину конфіскували у її господаря за рішенням суду через те, що вона покусала перехожих.

"Собака за борги вчора стала однією з топ-новин і топ-маніпуляцій. Спочатку про цю конкретну собаку, якій не пощастило з господарями, не пощастило з характером. Результат - укушені звичайні перехожі, власник оштрафований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області та цією ж постановою суд постановив цю собаку конфіскувати", - запевнив малюська.

Міністр сподівається, що у нових господарів цієї собаки буде краще. А якщо пес так і не знайде нову сім'ю, то чиновник пообіцяв особисто викупити його і віддати на перенавчання.

Також Малюська визнав, що "таких цікавих об'єктів продажу буває много". За його словами, незабаром на аукціоні може з'явитися лот з трьома левами і п'ятьма ведмедями. Він пообіцяв пізніше розповісти їх трагічну історію і причину появи на торгах в якості лоту.

Нагадаємо, в мережі розгорівся скандал через продаж Мін'юстом собак за борги по комуналці напередодні. Користувачі повідомили, що відібраних у господарів тварин виставляють на торги за копійки. Зокрема, мова йшла про лот "Собака породи Пітбультер'єр" 2015 року з стартовою ціною 112,5 грн і лот "Собака породи Східноєвропейська вівчарка" з початковою ціною 1300 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку лютого цього року в Україні виник не менше резонансний скандал, пов'язаний з продажем собак за борги по комуналці. Він стався після заяви депутата від "Слуги народу" Євгенія Брагаря, який порадив українцям продавати тварин, щоб оплатити комунальні послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?