Продовжуємо опір: Дуров виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Продовжуємо опір: Дуров виступив з неочікуваною заявою

Продовжуємо опір: Дуров виступив з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров вперше прокоментував рішення змінити політику конфіденційності сервісу - він пояснив цей крок законодавчими нормами Євросоюзу, а саме змінами в регламенті із захисту даних GDPR, передає ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал підприємця.

"Ми залишили за собою право передавати IP-адреси і номери телефонів терористів відповідним службам за рішенням суду", - підтвердив Дуров.

Підприємець вважає, що це має зробити месенджер менш привабливим для тих, хто займається тут розсилкою терористичної пропаганди, незалежно від того, чи скористається компанія таким правом.

Дуров також пояснив, що є дві причини, чому зміна правил сервісу не призведе до припинення його блокування на території Росії. По-перше, в РФ від компанії вимагають надати "не номери і IP-адреси терористів за рішенням суду, а щось принципово інше - доступ до повідомлень, причому всіх користувачів".

По-друге, месенджер не розглядає "будь-які звернення від російських служб", так як у Росії сервіс "знаходиться поза законом".

"Наша політика конфіденційності не стосується ситуації в Росії. Тому продовжуємо опір", - підкреслив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво месенджера Telegram прийняло несподіване рішення  — в компанії повідомили, що розкриватимуть дані користувачів спецслужбам Росії, якщо буде винесено судове рішення, яке підтвердить, що користувач підозрюється в тероризмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?