Професор нейропсихоаналізу пояснив, як розвалити путінську росію зсередини
Категорія
Україна
Дата публікації

Професор нейропсихоаналізу пояснив, як розвалити путінську росію зсередини

Професор нейропсихоаналізу пояснив, як розвалити путінську росію зсередини
Джерело:  online.ua

Гордість українців, нові міфи росіян та майбутню інформаційну політику України обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Василь Мосійчук зазначає, що росіян інформаційно наповнювали всередині тим, що вони найвища нація, а коли Україна виграла війну, вони не усвідомили світ.

Вся елітна армія загинула, а пізніше, коли з 15 вересня і далі пішли наші перемоги, ми б'ємо по "короні" кожного росіянина. Я вважаю, що в росії не буде планової революції. Так, вони будуть хотіти. Але в якийсь момент "корона" впаде у всіх. Вона вже захиталася після Харкова та Херсона. І це б'є по фальшивій короні. Якщо її взяти на зуб, то там не золото, навіть не мідь. Ця "корона" повинна впасти з будь-якого росіянина.

Українці почали пишатися своєю країною

Богдан Ткач вважає, що зараз відбувається перетікання і дисоціація.

Ми починаємо ставати схожими на росіян, тому що росіяни дуже пишалися своєю країною, олігархами, здобутками. Тобто здобутки Радянського Союзу вони приписували собі. Якщо порівняти активність мозку росіянина, коли йому сказати "росія", він спалахує, як різдвяна ялинка.

Ткач зазначає, що коли до війни українцю казали "Україна", не було ефекту піднесення, а зараз ситуація змінилася.

Ми почали пишатися своєю країною. Ми реально почали пишатися своїми ЗСУ, своїм менеджментом країни, який гарно організував боротьбу. Cлово "Україна" у нас починає приносити такі ж почуття радості, окриленості, причетності, як слово "росія" у росіян.

На думку професора нейропсихології, зараз на рівні гордості за країну українці зрівнюються з росіянами, але в них росія перестає викликати таке почуття радості після мобілізації і програшів.

Вони бачать, що той образ був не такий ідеальний, як вони вірили. У них тільки зараз починає з'являтися вакуум у вірі. Він має збільшитися. І в цю порожнечу наші інфодизайнери, якщо будуть інтелектуалами і будуть хоч трохи почитувати політичну нейропсихологію, імплементують гарний міф, зроблять інтервенцію. І тоді можна зробити дуже красивий розкол росії, яка розпуститься, як троянда – в різні сторони.

Україна стоїть на кордоні добра і зла

Василь Мосійчук зазначає, що політичні нейропсихологи повинні зробити те, що зробили військові або спецпризначенці на Кримському мосту.

За його словами, в українців з'являється гордість, бо нас довгий час пригноблювали: ми відрізняємося від росіян гордістю і розуміємо, що не тільки українці, а весь світ з нами виграє цю війну.

Ми виграємо для себе як нація. Але ми стоїмо на передовій. Так, як кришнаїти кажуть: «Шива стоїть на кордоні зла і добра, а Крішна живе і творить». Бо є енергія творення, і є енергія руйнування. І є енергія збереження. Україна на передовій з тризубом. Шива на кордоні між злом і добром. Ці кордони повинні зникнути. Ми повинні видавити, роздавити ці кордони. І люди повинні бути вільними.

На чому треба робити акценти в інформаційній політиці

Віталій Луньов згодний з Богданом Ткачем, що треба працювати нейропсихологам і політологам для використовування міфів.

Головне, це як у вигляді міфу буде все закручуватися і щоб ми йшли в контрнаступ не лише у буквальний спосіб, у військовому плані, а в інформаційному плані. Чим зараз руйнується російський спокій? Мобілізацією. Поки вони на Москву, може, і не побіжать, але вже тріщить по швам ця віра. І головне, що тріщить по швам, це особливий зв'язок з владою, до якої завжди російський народ ставився не те що лояльно, а не міг уявити, що між ними станеться предметний розрив у цей час.

Луньов зазначає, що є три речі, на які треба Україні робити акценти в інформаційній політиці. І це три речі, які можуть розвалювати росію зсередини.

Це питання перспективи, вигоди і безпеки.

Тобто зараз у звичайного росіянина може виникнути здорова ідея про те, чи є перспектива цієї війни. Він її вже ймовірно не побачить. Чи є безпека? Звичайно, що ні. І чи буде більша безпека? Звичайно, теж ні. І яка є вигода? Її теж зараз нормальна людина не побачить.

Якщо українці будуть бити в ці три речі, яких вже нема, то в інформаційному плані зможуть виграти.

Власне, ми це і робимо. Але треба посилювати ці акценти з урахуванням соціальної психології, нейропсихології. Це зараз може стати ключовим.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Поразки путіна в Україні руйнують його організм: як та чому це відбувається

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?