Прогнозувати курс гривні неможливо: економіст зробив різку заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прогнозувати курс гривні неможливо: економіст зробив різку заяву

Прогнозувати курс гривні неможливо: економіст зробив різку заяву
Джерело:  online.ua

Відомий економіст, голова Комітету економістів України Андрій Новак вважає, що прогнозувати курс валют неможливо, оскільки у нас немає бази прогнозування, немає курсової стратегії від НБУ і уряду.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Прогнозувати курс гривні в Україні зараз неможливо. Будь-який прогноз - це не прогноз, а фейк. Чому? Тому що у нас немає бази прогнозування, немає курсової стратегії від НБУ і уряду. Стратегія плаваючого курсу Нацбанку - це не стратегія, а навпаки, самоусунення від курсової стратегії. Раз немає бази прогнозування, то ми не можемо знати чи припускати, як надалі буде діяти НБУ. Ми не можемо прогнозувати курс об'єктивно", - сказав економіст.
"Все залежить від апетитів тих, хто штучно девальвує гривню, заробляє на валютних спекуляціях, хто має первинну інформацію від керівництва НБУ. Хто має цю інформацію, то є кілька банкірів і оточення глави Нацбанку, голова уряду і президент, той і заробляє на валютних спекуляціях", - додав він.

Читайте також: Гонтарева назвала курс долара на наступний рік
За його словами, ті, хто володіють інформацією безпосередньо з НБУ, "практично з нічого заробляють величезні суми - сотні мільйонів гривень щодня".
"Звичайно, це заробіток на нас, на простих українцях", - підкреслив Новак.


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Курс гривні в Україні штучно знижують заради двох цілей - економіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?