Прогнувся: санкції змусили Путіна змінити одну із доктрин безпеки Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Прогнувся: санкції змусили Путіна змінити одну із доктрин безпеки Росії

Прогнувся: санкції змусили Путіна змінити одну із доктрин безпеки Росії
Джерело:  online.ua

Керманич Кремля Володимир Путін підписав нову доктрину енергетичної безпеки Росії - даний документ змінив доктрину 2012 року. Його опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

На сторінках доктрини детально описані виклики і загрози в сфері енергобезпеки, цілі, принципи, основні напрямки та завдання забезпечення енергобезпеки, а також її організаційні основи.

"Повномасштабної участі РФ в забезпеченні міжнародної енергетичної безпеки перешкоджають заходи обмежувального характеру, введені низкою іноземних держав щодо РФ, в тому числі щодо нафтової і газової галузей її паливно-енергетичного комплексу, а також протидія, який чиниться низкою іноземних держав і міжнародних організацій проектам в сфері енергетики, які реалізуються за участю РФ", - йдеться, зокрема, в документі.

Варто зазначити, що до числа зовнішньополітичних викликів енергобезпеки доктрина відносить уповільнення світового попиту на ресурси і зростання виробництва зрідженого природного газу в світі.

Як повідомляв ONLINE.UА, міністр оборони Степан Полторак заявив, що роздача російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу може мати серйозні наслідки. Так, Путін може під приводом захисту нібито своїх громадян розпочати відкриту агресію проти України в Донецькій і Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?