Програма приватизації кращих підприємств країни за копійки шкодить українському народу, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Програма приватизації кращих підприємств країни за копійки шкодить українському народу, - Рабінович

Програма приватизації кращих підприємств країни за копійки шкодить українському народу, - Рабінович
Джерело:  golos.ua

Про те, що напередодні виборів кращі підприємства України приватизують за безцінь і бюджет країни втрачає величезні кошти, заявив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу NewsOne, повідомляє ІА «ГолосUA», передає ONLINE.UA.

«Люди в високих кабінетах розуміють, що вони знаходяться останній рік при владі, і тепер хочуть приватизувати максимальну кількість підприємств за копійки, не враховуючи наших з вами інтересів. З панського плеча відданим васалам лунають кращі українські підприємства. Наприклад, Одеський припортовий завод - перлина України, який раніше продавали за 13 млрд гривень, сьогодні вже продають лише за 50 млн доларів. Це як «Мерседес» люкс-класу продати за 30 гривень. Хіба це вигідно країні? Це добивання України!», - обурився політик.

На думку нардепа, історія показала, що ринкова економіка - це найкраще, що регулює господарське життя країни, проте в період кризи державі іноді слід активніше брати участь в управлінні економікою.
«Я - ринковик, але розумію, що в критичний момент саме держава зобов'язана взяти під контроль ключові галузі господарювання. Розумію, що для багатьох це прозвучить лякаюче, але нехай думають вже зараз: після перемоги партії «За життя» на виборах ми проведемо комплексну деприватизацію. Ми повернемо країні облгази, обленерго, газові родовища та інші стратегічні підприємства, які дають надприбутки їхнім власникам, обдираючи при цьому рядових українців. Держава - поганий власник тільки в нашому випадку, тому що керують держпідприємствами «і. о.», які не несуть відповідальності за ті підприємства. Фабрики і заводи розкрадають, а відповідальність ніхто за це не несе - в цьому проблема!», - переконаний нардеп.

«Під час стагнації, економічного занепаду та військових дій про приватизацію і мови йти не може! Розпродавши сьогодні держпідприємства, влада віддає їх своїм людям в сотні разів дешевше і робить це через офшорні компанії, роботу яких з українською державою потрібно заборонити. І партія «За життя» це обов'язково зробить - я вже давно вніс в Раду такий законопроект, але його не виносять в зал. Ми не дамо розграбувати країну остаточно!», - пообіцяв він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?