Програна битва — в Нафтогазі оцінили ситуацію навколо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Програна битва — в Нафтогазі оцінили ситуацію навколо Північного потоку-2

Програна битва — в Нафтогазі оцінили ситуацію навколо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Очільник правління компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко звернув увагу на те, що українська влада буде робити все можливе, щоб скандальний російський газогін "Північний потік-2" не був сертифікований та не міг бути запущений. 

Джерело:  " Радіо Свобода"

Київ зробить все можливе, щоб "Північний потік-2" не сертифікували

"Програна битва, але не програна війна. І наша "війна" проти "Північного потоку-2" продовжується. Битва, яка програна, це скоріш за все, так виглядає, це безпосереднє будівництво "Північного потоку-2", що він буде добудований. На жаль, це будівництво було відновлене у січні цього року. І відповідно знову ж таки, на жаль, це будівництво найближчим часом буде закінчене", - наголосив Юрій Вітренко.

За словами українського посадовця, поки ще є шанс того, щоб газопровід взагалі не запрацював.

Українська влада робить все можливе, щоб труба не пройшла сертифікацію. На переконання глави "Нафтогаза", це цілком реально, якщо довести, що компанія-оператор труби контролюється російським "Газпромом" й очільником Кремля Володимиром Путіним.

Вітренко звернув увагу на те, що законодавство Європейського Союзу забороняє одній особі чи групі осіб контролювати і видобуток, і транспортування газу. Окрім того, це також прописано в нещодавній спільній заяві Джо Байдена та Ангели Меркель.

В "Нафтогазі" також повідомили, що українська сторона вже надіслала відповідні ноти Єврокомісії, яка безпосередньо займається сертифікацією оператора, із закликом врахувати "так званий принцип солідарності".

Як уже згадувалося раніше, 21 липня офіційні Вашингтон та Берлін заявили, що домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" та оприлюднили спільну декларацію з обіцянками Україні.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?