Прокляття Лози: знамениту групу звинуватили в плагіаті
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Прокляття Лози: знамениту групу звинуватили в плагіаті

Прокляття Лози: знамениту групу звинуватили в плагіаті
Джерело:  Лайм

Гітаріст американської рок-групи Spirit Ренді Вулф подав позов на легендарну групу  Led Zeppelin, на критиці якої став відомий російський виконавець Юрій Лоза.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Апостроф Лайм.
Позов ґрунтується на тому, що Джиммі Пейдж, - гітарист Led Zeppelin, - при написанні хіта "Stairway to Heaven" в 1971 році використав мелодію з композиції "Taurus" групи Spirit, яка була написана за чотири роки до цього.
Суд присяжних в США прийняв позов до розгляду, судове засідання відбудеться 10 травня в Лос-Анджелесі.
На думку судді, у справі привели достатньо доказів правоти Ренді Вулфа, і музиканти Led Zeppelin могли почути мелодію групи Spirit на одному з фестивалів, в якому брали участь обидві групи.


Led Zeppelin же вважає, що Вулф не може претендувати на авторство, оскільки був автором за наймом, і в композиції використана банальна прогресія акордів.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, на думку Юрія Лози, 80% того, що проспівано Led Zeppelin, слухати неможливо, тому що це зіграно і проспівано погано.
Також, з'явилася  добірка оригінальних пісень Юрія Лози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?