Прокуратура Франції встановила особу нападника на поліцейських в Парижі
Категорія
Світ
Дата публікації

Прокуратура Франції встановила особу нападника на поліцейських в Парижі

Прокуратура Франції встановила особу нападника на поліцейських в Парижі
Джерело:  BBC

Прокуратура Франції становила особу нападника на поліцейських в Парижі, ним виявився чотири рази судимий 39-річний Карім Чеурфі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Французький прокурор Франсуа Молінс розповів, що під час атаки Чеурфі використовував автомат Калашнікова. За даними представників правоохоронних органів, поряд із тілом нападника була знайдена записка від терористичної організації ІДІЛ.

За словами французького прокурора, Чеурфі був чотири рази судимий, провів 13 років у в'язниці за непов'язані з тероризмом злочини, зокрема спробу вбивства поліцейських у 2001 році. Раніше в лютому 2017 році кілер був заарештований, коли правоохоронцям стало відомо, що він намагався роздобути зброю, а також висловлював бажання вбити поліцейських. Утім, обшуки та телефонне прослуховування не виявили доказів того, що Чеурфі став прихильником радикального ісламу.

Читайте також: В США "Чорний Ісус" з криками Аллах акбар влаштував стрілянину по перехожих

За повідомленнями Reuters з посиланням на французьку прокуратуру, Чеурфі ніколи не був викритий у радикалізмі. Крім того, прокурори продовжують з'ясовувати, чи були у нього спільники.

«Він не був у списках тих, за ким потрібно встановити спостереження, і не був викритий в радикалізмі, незважаючи на те, що він відсидів багато років у в'язниці», - заявив прокурор.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, на Єлисейських полях в Парижі невідомий відкрив вогонь з автоматичної зброї і вбив одного поліцейського, ще двоє постраждали. Нападник був застрелений, його спільник встиг зникнути з місця події. Терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?