Прокурор Міжнародного кримінального суду хоче встановити діалог з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Прокурор Міжнародного кримінального суду хоче встановити діалог з РФ

Прокурор Міжнародного кримінального суду хоче встановити діалог з РФ
Джерело:  online.ua

Прокурор Гаазького трибуналу Карім Хан прибув до України та відвідав Бучу. Він заявив, що разом зі своєю командою спільно з українськими правоохоронними органами працюватиме для встановлення істини та притягнення винних до відповідальності.

Джерело: Уніан з посиланням брифінг Хана

Україну відвідав прокурор Гаазького трибуналу

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, відвідавши Бучу та Бородянку на Київщині, заявив, що це не фейк, як це намагається нав’язати Кремль, оскільки побачили там загиблих людей та зруйновані будівлі.

Я намагатимуся встановити діалог з РФ, оскільки у мене немає інших цілей, аніж правосуддя. І я продовжуватиму підтримувати тісний зв'язок та співпрацю з Україною. Та у взаємодії з Офісом генпрокурора ми намагатимемося встановити справедливість для жінок, чоловіків та дітей, які потерпають та страждають у цьому конфлікті, - зазначив прокурор.

Прокурор МКС відвідав Бучу та Бородянку, а команда експертів МКС також працює й в інших звільнених від російських окупантів населених пунктах.

Ми, звичайно, побачили збитки та зруйновану інфраструктуру, ми бачили мішки з тілами вбитих, ми бачили це біля церкви в Бучі вчора. Але я ще навіть не був у Маріуполі та Харкові... Тому ще зарано говорити про докази, докази мають говорити самі за себе, і коли судді їх приймуть до розгляду та працюватимуть з ними, то ми вже матимемо, про що говорити, - сказав він.

Хан наголосив, що прийме усі докази як від українських правоохоронців, так і від неурядових організацій та перевірятиме їх.

Я не можу нікого змушувати, але намагатимуся втретє достукатися до РФ... Я направив вже третє звернення... Закон та правосуддя вимагає від нас бути неупередженими, і таким я намагаюся залишатися, щоб бути неупередженим в ухваленні рішень, - додав прокурор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?