Прокурори областей виступили на підтримку Шокіна: опубліковано лист
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокурори областей виступили на підтримку Шокіна: опубліковано лист

Прокурори областей виступили на підтримку Шокіна: опубліковано лист

Керівники більшості обласних прокуратур підписали колективний лист генеральному прокурору Віктору Шокіну, в якому висловили йому свою підтримку в конфлікті з Давидом Сакварелідзе, який звинуватив генпрокурора у зв'язку з "діамантовими прокурорами".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Української правди.
У чернетці листа, який виданню передало джерело в органах прокуратури, прокурори висловили "обурення" закликом Давида Сакварелідзе до акції протесту під стінами Генпрокуратури, назвавши їх тиском на працівників відомства.
"Це не тільки прояв правового нігілізму, тиск неправовими методами на Генерального прокурора України, а в його особі - на всі органи прокуратури, це, перш за все, зухвала демонстрація свідомого ігнорування Конституції і законів України", - йдеться в листі.
Прокурори також перераховують цілий ряд положень законів, які порушив Сакварелідзе, зокрема - заборону прокурору на участь в політичних акціях.
Які саме прокурори підписали це звернення, невідомо, але, за словами джерела, вони представляли більшість областей України. Кінцевий документ вже переданий Вікторові Шокіну.


Нагадаємо, заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що його колег, які брали участь у справі "діамантових" прокурорів, масово звільняють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?