Прокурори оголосили суму застави та запобіжний захід для Порошенка — онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокурори оголосили суму застави та запобіжний захід для Порошенка — онлайн-трансляція

Прокурори оголосили суму застави та запобіжний захід для Порошенка — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. 

Джерело: засідання суду

Обрано запобіжний захід у справі Порошенка

Прошу застосувати відносно Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці у межах строку досудового розслідування..., визначити підозрюваному заставу в розмірі 1 млрд гривень, - сказав прокурор.

Прокурори пояснили необхідність такого запобіжного заходу характером кримінального провадження, розміром збитків та майновим становищем Порошенка. Сторона обвинувачення вважає, що такий запобіжний захід забезпечить виконання політиком процесуальних зобов'язань.

Також Порошенка просять зобов'язати не відлучатись із Києва та області, здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого про зміну місця проживання та носити електронний браслет (у разі сплати застави).

Звинувачення у державній зраді проти Порошенка

Нагадаємо, що 20 грудня 2021 року Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Політика підозрюють у постачанні вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

П’ятий Президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ОРДЛО", — повідомили в ДБР.

Також у цій справі задіяні Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Адвокати Порошенка вважають справу політично вмотивованою.

17 січня Петро Порошенко повернувся до Києва з Варшави. В аеропорту «Жуляни» п’ятого президента зустріло ДБР, де намагалися вручити йому повістку до суду. Проте, за їхніми словами, президент відмовився отримати повістку.

У Печерському районному суді Києва розпочалося судове засідання щодо обрання Порошенку запобіжного заходу, де оголосили про клопотання арештувати Порошенка на два місяці та заставу у вигляді 1 млрд грн.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?