"Промисловий безвіз" з ЄС: надійшли приємні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Промисловий безвіз" з ЄС: надійшли приємні новини

"Промисловий безвіз" з ЄС: надійшли приємні новини
Джерело:  online.ua

"Промисловий безвіз" з Євросоюзом, тобто підписання Угоди АСАА (Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції), можливий уже в 2020 році. Про це повідомила віце-прем`єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

"Сподіваюся, що зареєстрований позавчора євроінтеграційний законопроект про ринковий нагляд народні депутати ухвалять у квітні одразу після законопроекту про середню освіту. Відповідно після цього ЄС має ухвалити рішення про оціночну місію, що зробить можливим уже в 2020 році вийти на підписання Угоди АСАА", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Також чиновниця висловила жаль, що три тижні тому Верховна рада провалила голосування законопроекту №6235, що стосувався адаптації національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності до законодавства Європейського Союзу.

 Віце-прем`єрка має надію, що за активної залученості Міністерства економічного розвитку і торгівлі підготовка до укладення Угоди пришвидшиться.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава Петро Порошенко у разі переобрання на посаду пообіцяв оновити Угоду про асоцію та прогнозує вступ України до ЄС не раніше 2028 року. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?