Пропутінського експрезидента Молдови Додона помістили під домашній арешт
Категорія
Політика
Дата публікації

Пропутінського експрезидента Молдови Додона помістили під домашній арешт

Пропутінського експрезидента Молдови Додона помістили під домашній арешт
Джерело:  online.ua

26 травня офіційно стало відомо, що колишнього президента Молдови Ігоря Додона помістили під домашній арешт на 30 діб.

Джерело: Newsmaker

Ігоря Додана відправили під домашній арешт у Молдові

За словами місцевих журналістів, судді вирішили частково задовольнити вимогу прокурорів, які наполягали на тому, щоб Додона посадили на 30 діб до ізолятора.

Окрім того, наголошується, що родича Додона Петру Мериняну, який також проходить у цій справі, посадили під попередній арешт на 30 діб, він проведе їх у в'язниці.

На переконання самого Ігоря Додона, у кримінальному процесі проти нього винні чинна лідерка Молдови Мая Санду та посольство США.

Вважаю цю справу політичним замовленням Маї Санду. Як тільки вона стала президентом, одразу звернулася до прокурорів, щоб проти мене порушили кримінальну справу і відправили до в'язниці, — поскаржився поплічник Путіна.

За словами Додона його справою займаються 53 прокурори, і їхнє завдання — відправити його до в'язниці. Колишній президент Молдови також звинуватив посольство США в тому, що воно нібито наставляє прокурорів, які працюють у справі.

Ігор Додон (фото — kremlin.ru)

Як уже згадувалося раніше, 24 травня антикорупційні органи та служба безпеки прийшли з обшуками у домівку експрезидента, почесного керівника Партії соціалістів Ігоря Додона у справі про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду і фінансування політичної партії злочинною організацією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?