Проросійські хакери атакували сайти НАТО
Категорія
Технології
Дата публікації

Проросійські хакери атакували сайти НАТО

Проросійські хакери атакували сайти НАТО
Джерело:  online.ua

Сайт НАТО та організація, що займається доставкою допомоги постраждалим від землетрусу регіонам Туреччини, зазнали кібератаки, яка, ймовірно, була здійснена групою проросійських хакерів Killnet.

Джерело: The Telegraph

Хакери атакували сайт НАТО

Група хакерів Killnet взяла на себе відповідальність за DDoS атаку сайту Сил спецоперацій НАТО.

Ми завдаємо ударів по НАТО. Подробиці в закритому каналі, – йдеться в одному з асоційованих Telegram-каналів.

Веб-сайт штабу спеціальних операцій НАТО, який базується в Бельгії, не працював пару годин, перш ніж його відновили.

Офіційний представник НАТО підтвердив кібератаку і сказав, що кіберексперти НАТО активно працюють над інцидентом, який зачіпає деякі веб-сайти НАТО.

НАТО регулярно займається кіберінцидентами та дуже серйозно ставиться до кібербезпеки.

Хакери атакували організацію, що допомагає Туреччині після землетрусу

Іншою організацією, яка постраждала від атаки, була Strategic Airlift Capability (SAC).

Це багатонаціональна організація, яка покладається на підтримку НАТО у виконанні свого завдання з надання військових і гуманітарних повітряних перевезень.

У лютому минулого року організація поставила вантажі для української армії.

Літаки SAC використовувалися для різноманітних місій з 2009 року. У лютому 2022 року вони поставляли боєприпаси для України. Зараз вони транспортують пошуково-рятувальне обладнання в район, що постраждав від землетрусу у Туреччині.

Один із літаків організації, який мав здійснювати поставки на авіабазу Інджирлік на півдні Туреччини, отримав попередження про збій у повідомленні від менеджера SAC через мережу ACARS (Система адресації та звітування з літаків).

Літаку повідомили, що мережа NR НАТО, яка використовується для передачі конфіденційних даних, зазнала атаки типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS).

Зазначається, що хоча контакт із літаком не було втрачено, атака хакерів, ймовірно, перешкодила зусиллям з надання допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?