Проросійський Додон лякає втягненням Молдови у "війну НАТО з Росією"
Категорія
Світ
Дата публікації

Проросійський Додон лякає втягненням Молдови у "війну НАТО з Росією"

Проросійський Додон лякає втягненням Молдови у "війну НАТО з Росією"
Джерело:  online.ua

За словами ексглави Молдови та проросійського політика Ігоря Додона, він вважає "небезпечною" заяву чинної лідерки країни Маї Санду. Остання нещодавно повідомила, що в уряді на тлі війни Росії проти України замислилися над переглядом нейтрального статусу Молдови. Поплічник Путіна почав лякати простих людей, що їх нібито хочуть втягнути у "війну НАТО з РФ".

Джерело:  Newsmaker

Додон бреше про втягнення Молдови у російсько-українську війну

Прокремлівський політик цинічно бреше, що президента Молдови Мая Санду "діє за наказами заокеанських господарів".

Ігор Додон також поскаржився, що вона, мовляв, не враховує інтереси свого народу.

Наші громадяни хочуть збереження нейтралітету і миру, про що свідчать численні соцопитування, і вони ніколи не погодяться стати гарматним м’ясом для НАТО у війні проти Росії, - стверджує колишній глава Молдови.

Варто зазначити, що ні сама Мая Санду, ні представники її команди поки не відреагували на скандальні звинувачення Ігоря Додона.

У Молдові замислилися про вступ до НАТО

Як уже згадувалося, нещодавно лідерка Молдови під час спілкування з журналістами зізналася, що в уряді її країни почалася дискусія про те, наскільки країна спроможна сама захистити себе і чи варто було б замислитися про вступ до НАТО.

Якщо ми у якийсь момент як нація вирішимо, що треба змінити нейтральний статус, це має відбутися демократичним шляхом, - наголосила політикиня.

Що важливо розуміти, Молдова, за її конституцією, є нейтральною країною, однак співпрацює з НАТО, зокрема шляхом участі в миротворчих силах у частково визнаному Косові.

Варто також зазначити, що лише місяць тому представник країни вперше взяв участь у грудневому засіданні НАТО в Бухаресті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?