Проросійський політик Ілан Шор погрожує масштабними протестами в Молдові
Категорія
Політика
Дата публікації

Проросійський політик Ілан Шор погрожує масштабними протестами в Молдові

Проросійський політик Ілан Шор погрожує масштабними протестами в Молдові
Джерело:  online.ua

Проросійський політик-втікач Ілан Шор пригрозив влаштувати масштабні протести у Молдові під час проведення  "Великих європейських зборів", які мають пройти в в Кишиневі 21 травня, а також під час саміту Європейської політичної спільноти 1 червня. 

Джерело:  News Maker

Що відомо про погрози Шора протестами 

Шор заявляє, що планує влаштувати масштабні протести у відповідь на затримання правоохоронцями активістів з його партії під час мітингу 7 травня.

За його словами, поліція нібито завадила десяткам тисяч людей приєднатись до акції протеста у Кишиневі.

Він також винуватив президента Молдови Маю Санду і партію "Дія і солідарність" (PAS) в узурпації влади.

Ми не кидаємо як у Грузії коктейлі Молотова в парламент, ми не б'ємося з поліцейськими. Ми - просто народ, який втомився жити, як ви нас змушуєте. Народ Молдови доведений до ручки. Не переживайте, наша відповідь буде, і вона буде жорсткою, - почав погрожувати Шор.

Він заявив, що 21 травня, під час проведення "Великих європейських зборів" він планує зібрати своїх прихильників на акції протесту.

Нас буде більше, ніж ти звезеш незаконно. Я тобі обіцяю, що саме цього дня тобі в очі подивляться десятки, а, можливо, тисячі або сотні тисяч знедолених тобою людей, - зухвало заявив Шор.

Крім того, Шор пригрозив, що 1 червня, у день проведення саміту Європейського політичного співтовариства, його прихильники знову влаштують у Кишиневі акції протесту.

Я вам обіцяю 1 червня спонтанні мітинги на кожному перехресті. Слогани для 1 червня: "No, Майя!", "СТОП, Майя!", "Take away, Майя!". Це побачать усі європейські лідери по всьому їхньому маршруту, - заявляє проросійський політик.

Що відомо про протести у Молдові 

7 травня правоохоронці затримали у Кишиневі 27 учасників акції протесту, влаштованої представниками проросійської партії "Шор" .

За інформацією правоохоронців, усіх затриманих відвели до відділень поліції для перевірки документів.

У поліції також зазначили, що затримали учасників акції, які поводилися підозріло. Четверо із затриманих уже зізналися поліцейським, що вирішили взяти участь в акції, бо їм пообіцяли винагороду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?