Прощальні санкції Обами можуть сильно відгукнутися росіянам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прощальні санкції Обами можуть сильно відгукнутися росіянам

Прощальні санкції Обами можуть сильно відгукнутися росіянам
Джерело:  РБК

Рішення колишнього президента США Барака Обами, який заборонив співпрацювати з російськими силовиками, серйозно вдарить по економіці - як Росії, так і США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міжнародних експертів, опитаних РБК.
Зокрема, юристи нагадали, що ввезення в Росію будь-яких пристроїв з функцією шифрування (мобільні телефони, планшети, і навіть бездротові миші) підлягає обов'язковому погодженню з ФСБ, але американським постачальникам тепер заборонена будь-яка комерційна взаємодія з російською спецслужбою.
"Оскільки ФСБ виконує певні адміністративні функції, такі як розгляд і схвалення комерційних шифрувальних продуктів для імпорту та розповсюдження в Росії, ефект для певних американських компаній і осіб, які ведуть бізнес в Росії, може бути суттєвим", - відзначили експерти компанії Baker McKenzie.

Читайте також: Ситно їсти не вийде: росіянам дали сумний прогноз
Також вони додали, що американським компаніям США може знадобитися допомога OFAC (служба з санкцій Мінфіну США - Ред.), щоб подавати відповідні документи в ФСБ.
Крім того, санкції OFAC, що заборонили американським компаніям взаємодіяти з ФСБ, потенційно зачіпають дуже велике число американських підприємств - "практично всю індустрію", стверджує представник міжнародного юридичного консалтингу.
За його словами, ця інформація активно обговорюється учасниками ринку, "вся індустрія про це прекрасно знає".
У свою чергу, представники компаній Google, HP, Symantec, Oracle і Medtronic, Apple, Intel, General Electric і GoPro відмовилися коментувати потенційні ризики для себе в зв'язку з включенням ФСБ до списку санкцій.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше новий президент США Дональд Трамп назвав умови, за яких санкції проти Росії, запроваджені його попередником, можуть бути скасовані або ослаблені.
Також нагадаємо, що рішення Барака Обами заборонити американським спецслужбам контакти з силовиками Росії було прийнято після доповіді національної розвідки, яка прямо звинуватила президента РФ Володимира Путіна в наказі про кібератаки під час президентських виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?