Страви ліванської кухні можна сміливо назвати яскравими представниками вишуканих смаків середземноморського регіону.
Гурмани вже давно поважають участь у рецептах ліванської кухні свіжих овочів, широкого різномаїття приправ, однак реальні лави поціновувачів ліванських страв активно збільшуються в останній час. ONLINE.UA представляє рецепт надзвичайно смачного часникового соусу, який готує Мадам Даня разом зі своєю донькою Карін.
Цей часниковий соус можна використати по-різному — як додаток до закусок, основних страв чи заправку. Ідеальним стане поєднання його насиченого смаку з овочами й курячою шавермою.
Для приготування пікантного часникового соусу в домашніх умовах, вам знадобиться:
20 зубчиків часнику;
половина чайної ложки солі;
півтори ложки лимонного соку;
соняшникова олія;
оливкова олія.
Порядок приготування:
збити міксером часник, сіль, лимонний сік;
додати соняшникову та оливкову олію та лимонний сік ще на смак;
знову збивати міксером до консистенції крему.
Нагадаємо, ліванська кухня — це вибір на користь оливкової олії, різноманітних овочів, зокрема баклажанів, цукіні, перцю, надзвичайної кількості приправ і спецій. Для неї характерне приготування страв на грилі, запікання чи смаження, усі страви здебільшого заправляються оліями чи навіть лимонним соком.
Безпосередньо ліванська кухня сповнена також регіональними особливостями Близького Сходу — використанням бобів і нуту. У Лівані поширені страви, які зараз називають вегетаріанськими.
Традиційну кухню Лівану експерти Health Line поставили на 10-ту сходинку світового рейтингу серед найбільш корисних. Такий висновок експертів прямо пов'язаний з використанням у рецептах ліванцями свіжих овочів, дуже часто з їхньої власної землі. Це дозволяє максимально зберегти корисні властивості їжі та підкреслити смакові якості продуктів.