Простий рецепт пікантного часникового соусу. Як готувати страви Лівану вдома
Категорія
Світ
Дата публікації

Простий рецепт пікантного часникового соусу. Як готувати страви Лівану вдома

Простий рецепт пікантного часникового соусу. Як готувати страви Лівану вдома
Джерело:  online.ua

Страви ліванської кухні можна сміливо назвати яскравими представниками вишуканих смаків середземноморського регіону.

Гурмани вже давно поважають участь у рецептах ліванської кухні свіжих овочів, широкого різномаїття приправ, однак реальні лави поціновувачів ліванських страв активно збільшуються в останній час. ONLINE.UA представляє рецепт надзвичайно смачного часникового соусу, який готує Мадам Даня разом зі своєю донькою Карін.

Дізнайтеся про секрети приготування страв ліванської кухні у нашому спецпроєкті "Ліванська кухня: так, як готує мама".

Цей часниковий соус можна використати по-різному — як додаток до закусок, основних страв чи заправку. Ідеальним стане поєднання його насиченого смаку з овочами й курячою шавермою.

Для приготування пікантного часникового соусу в домашніх умовах, вам знадобиться:

  • 20 зубчиків часнику;

  • половина чайної ложки солі;

  • півтори ложки лимонного соку;

  • соняшникова олія;

  • оливкова олія.

Порядок приготування:

  • збити міксером часник, сіль, лимонний сік;

  • додати соняшникову та оливкову олію та лимонний сік ще на смак;

  • знову збивати міксером до консистенції крему.

Нагадаємо, ліванська кухня — це вибір на користь оливкової олії, різноманітних овочів, зокрема баклажанів, цукіні, перцю, надзвичайної кількості приправ і спецій. Для неї характерне приготування страв на грилі, запікання чи смаження, усі страви здебільшого заправляються оліями чи навіть лимонним соком.

Безпосередньо ліванська кухня сповнена також регіональними особливостями Близького Сходу — використанням бобів і нуту. У Лівані поширені страви, які зараз називають вегетаріанськими.

Традиційну кухню Лівану експерти Health Line поставили на 10-ту сходинку світового рейтингу серед найбільш корисних. Такий висновок експертів прямо пов'язаний з використанням у рецептах ліванцями свіжих овочів, дуже часто з їхньої власної землі. Це дозволяє максимально зберегти корисні властивості їжі та підкреслити смакові якості продуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?