Простий спосіб змінити Україну: в соцмережах розгорілася суперечка через рецепт
Категорія
Культура
Дата публікації

Простий спосіб змінити Україну: в соцмережах розгорілася суперечка через рецепт

Простий спосіб змінити Україну: в соцмережах розгорілася суперечка через рецепт
Джерело:  online.ua

Член політради УКРОПа Дмитро Сіманський поділився з українцями рецептом швидких змін у країні, що викликало запеклі суперечки в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Симанського.
За його словами, по телевізору маэ звучати виключно українська мова.
"Простий спосіб швидко змінити країну - ні слова російською на українському телебаченні. І не тільки від ведучих (це взагалі не обговорюється). Але і від гостей. Не вміє людина розмовляти українською, але дуже потрібно почути його думки, - кличте перекладачів. У синхронах сюжетів - перекладайте теж. На УТ-1 колись була така практика, цілком досяжно. Зокрема, шалено дратують ці "шоу" з майже суцільно російськомовними учасниками, російськомовними членами журі тощо. Це просто калічить нашу молодь", - написав він.
Симанський також зазначив, що важко працювати і бути відповідальними громадянами мало, якщо не зберегти українську культуру й мову.
У мережі розгорілися палкі суперечки.
"Не можу не погодитися. Є щось зневажливе і образливе в манері учасників телепередач послуговуватися в ефірі російською. Не можеш нормально спілкуватися по-українськи - сиди вдома, вчи, бл*, мову", - написав Карл Волох.
При цьому коментатор нижче відразу ж розкритикував пост Волоха, який той написав російською.



Інші також висловлюють скепсис із приводу того, що переходом на українську мову можна змінити країну.





Elena Martyniuk: Але якби хоч вміли говорити російською, а то так говорять, що Толстой з Достоєвським в трунах перевертаються.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Всеукраїнський проект "Переходь на українську", створений з метою популяризації української мови в суспільстві, випустив новий соціальний ролик до Дня української писемності та мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?