Просто безглуздо - Китай розніс вщент нові дослідження про COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Просто безглуздо - Китай розніс вщент нові дослідження про COVID-19

Просто безглуздо - Китай розніс вщент нові дослідження про COVID-19
Джерело:  online.ua

Команда науковців нещодавно припустила що коронавірус COVID-19 поширився в Ухані ще влітку торік. Китайська влада своєю чергою розкритикувала висновки фахівців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами речниці міністерства закордонних справ КНР Хуа Чуньїн, такі дослідження ґрунтуються на надмірних припущеннях.

"Гадаю, просто безглуздо — вкрай безглуздо — робити такі висновки на основі поверхових спостережень, як-от обсяг дорожнього трафіку", - оголосила прессекретарка.

Нагадаємо, коронавірус почав поширюватися нібито з китайського міста Ухань наприкінці грудня чи у січні. Французькі медики також стверджують, що знайшли перший випадок COVID-19, який датований груднем — це говорить про розповсюдження інфекції скоріше за офіційні дані.

Загалом на території Китаю нібито виявили трохи понад 80 тисяч випадків коронавірусу. Навіть в інших країнах у деяких випадках показники сягають сотень тисяч хворих.

Пекін неодноразово звинувачували у приховуванні даних, зокрема й таких, наявність яких могла б вплинути на успіх боротьби проти епідемії.

Станом на 9 червня на всій планеті виявили вже понад 7,1 мільйона випадків коронавірусу. Кількість летальних сягнула вже понад 406 тисяч.

Більшість країн світу ввела ще навесні жорсткі обмеження, щоб зупинити поширення інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, про наявність в Ухані коронавірусу ще у серпні-2019 заявила команда спеціалістів Гарвардської Медичної школи. До дослідження також залучили представників Бостонського університету охорони здоров’я та дитячої лікарні Бостона. Фахівці вивчили супутникових світлим місць для паркування біля уханьських лікарень та дані щодо пошуку в інтернеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?