Просто дурять людей: експерт пояснив, хто підсовує Україні дефолт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Просто дурять людей: експерт пояснив, хто підсовує Україні дефолт

Просто дурять людей: експерт пояснив, хто підсовує Україні дефолт
Джерело:  24 канал

Ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов звернув увагу на те, що зараз в деяких медіа активно поширюється теза про те, що МВФ здійснює тиск на Україну та змушує вибирати "між незалежністю та дефолтом". За його словами, це маніпулятивні закиди, які поширюються, аби залякати звичайних українців. На думку експерта, саме дефолт може привести до втрати незалежності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Саме дефолт підштовхує нас в обійми олігархів та Росії. І саме дефолт вигідний тим, хто хоче вкрасти у нас європейське майбутнє. МВФ нічого у нас не вимагає. МВФ каже: якщо вам потрібні гроші, то гарантуйте, що вони не попадуть в руки тих самих людей, які хочуть дефолту. В руки тих людей, які вже вкрали більше 17 тис. грн в кожного працюючого українця. Прийміть "антиколомойський" закон", - пояснює Милованов.

Він також звернув увагу на те, що МВФ не вимагає ринку землі чи продажу. Ринком землі займається Світовий банк. СБ хоче чітко розуміти, що землю не розкрадуть під час "впровадження" ринку землі.

"Світовий банк не за продаж землі, а проти безоплатної приватизації землі "ізбраним". А саме так відбувається зараз. Державна земля виводиться безоплатно (насправді ні, за хабарі). Тому Світовий банк каже, що якщо землю вже і так приватизовують, то давайте робити це прозоро і відкрито. Не за хабарі чиновникам, а за плату державі", - підкреслив експерт.

За словами Милованова, те що потрібно МВФ, перш за все потрібно нам самим. Однак українцями часто маніпулюють і розповідають про те, що Фонд - це ворог, який постійно щось вимагає.

"Вороги насправді інші – корупціонери, олігархи, та Росія. Це ті сили, яки тримають Україну в заручниках вже 30 років. І не дають нам розвиватись. І велику частину в цій боротьбі відіграють продажні засоби масової інформації. Які просто дурять людей. Нічого, пройде і це. І правда переможе", - зазначив експерт.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, уже в травні офіційний Київ отримає масштабну фінансову допомогу від Світового банку в розмірі 150 мільйонів доларів. Куди підуть ці гроші - читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?