Просто викидає зірки: астрономи дізналися вражаючі факти про Чумацький Шлях
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Просто викидає зірки: астрономи дізналися вражаючі факти про Чумацький Шлях

Просто викидає зірки: астрономи дізналися вражаючі факти про Чумацький Шлях
Джерело:  online.ua

Вчені із проекту "Зворотній зв'язок в реалістичних середовищах 2" (FIRE-2) продовжують шокувати світ результатами своїх досліджень. Астрономи намагаються з'ясувати те, як формувалися зірки в області галактичного гало Чумацького шляху. Як відомо, раніше вважалося, що зірки майже ніколи не змінюють своїх орбіт. Однак нещодавно дослідники не тільки спростували цю теорію, а й дійшли висновку, що зірки навіть можуть бути викинуті за межі галактики. Варто зазначити, що нові вражаючі дані були отримані за допомогою комп'ютерного моделювання. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Eurekalert.

За словами науковців, розбіжності між прийнятими теоріями і показаннями моделювання викликали у них подив. Однак після вивчення інших джерел вони остаточно переконалися в своїй правоті.

"Високоточні розрахунки показали, що Чумацький Шлях запускає зірки в космічний простір в потоках, викликаних вибухами наднових", - пояснює один із головних дослідників Джеймс Баллок.

Вчені дійшли висновку, що область гало - це археологічні записи різних періодів існування галактики. Що важливо розуміти, моделювання за допомогою FIRE-2 дозволило астрономам побачити що відбуваються у Всесвіті процеси на власні очі. В ході вибухів наднових викидається величезна енергія та газ, які і виштовхують окремі зірки в гало Чумацького шляху.

"Зірки на зразок Сонця мають низький шанс бути виштовхнути, оскільки володіють підвищеною кількістю металу в своєму ядрі. Світила з меншим об'ємом металів знаходяться в більшій небезпеці, в разі якщо на невеликій відстані від них відбудеться вибух наднової", - стверджують астрономи.

Раніше ONLINE.UА публікував відео астероїда 1998 OR2, який наблизиться до нашої планети на максимально близьку відстань вже через два дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?