Протестуючі в Гонконзі вивчають досвід українського Майдану
Категорія
Світ
Дата публікації

Протестуючі в Гонконзі вивчають досвід українського Майдану

Протестуючі в Гонконзі вивчають досвід українського Майдану
Джерело:  online.ua

У Гонконзі, де зараз тривають наймасштабніші в історії цього міста масові протести, люди на вулицях влаштовали публічний перегляд документального фільму «Зима у вогні» (Winter on Fire) про події на київському Майдані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соціальні мережі.

На фотографіях, які з’явились вчора у Twitter та Facebook, показано, як сотні жителів Гонконгу дивляться в імпровізованих вуличних кінотеатрах стрічку про події київської зими 2013-2014 років. За даними Kyiv Post, фільм показали на 40 різних майданчиках міста. Фільм проектували на стіни або на екрани, які принесли місцеві жителі.

«Ми натхненні документальним фільмом «Зима в вогні» і тим, як люди в Україні почали страйк, щоб боротися за свою свободу», – заявив один з лідерів гонконгських протестів Джошуа Вонг.

Вчора вранці організатори показу фільму: Джошуа Вонг, Агнес Чоу і Енді Чен були затримані поліцією і відвезені в невідомому напрямку.

Нагадаємо, аналогічний показ стрічки про протести на Майдані «Зима в вогні» не так давно влаштовували на вулицях венесуельського Каракасу. Там теж вже майже два роки триває гостра політична криза.

Фільм «Зима у вогні» (Winter on Fire) був знятий американським режисером Євгеном Афінеєєвським у 2015 році для стрімінгової платформи Netflix. Його основу становлять відеоролики з Youtube, відзняті та розміщені на Youtube очевидцями тих подій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?